85 ημέρες χωρίς παραβιάσεις και εντάσεις στο Αιγαίο! Μεγάλα τα οφέλη για την ΠΑ και για τους πιλότους μας



Δεν θυμίζει τίποτα τις ημέρες πριν τον μεγάλο φονικό σεισμό στην Τουρκία
85 ημέρες χωρίς κάποια κίνηση στο Αιγαίο, να θυμίζει αυτές τις ''μαύρες'' ημέρες των απείρων παραβιάσεων. 

Σε αυτές τις 85 ημέρες, δηλαδή από 6 Φεβρουαρίου που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, που η πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο ήταν μηδέν, τα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία και για τους πιλότους μας ήταν μεγάλα και αυτά σύμφωνα με την στήλη ''Βηματοδότης'' της εφημερίδας το ''Βήμα'' είναι τα εξής:

Πρώτα απ΄όλα, αποσοβήθηκε (για μας) ο κίνδυνος ατυχήματος και (για τους Τούρκους) ο φόβος της αερομαχίας. Ίσως, αυτός είναι ο λόγος που τελευταίως μας έστελναν οπλισμένα αεροσκάφη, γιατί όπως λένε οι πιλότοι μας, οι Τούρκοι γνώριζαν ότι έκαναν τις παραβιάσεις ως «εναέριοι εισβολείς.

Επιπλέον αποσοβήθηκαν: Η λεγόμενη ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης, οι κίνδυνοι από την υπερβολική ετοιμότητα στις στρατιωτικές βάσεις, οι κίνδυνοι επίσης από την άμεση απογείωση, και από τις αναχαιτίσεις.

Το σημαντικότερο; Οι Έλληνες πιλότοι στράφηκαν τούτες τις 85 ημέρες στις ασκήσεις και πώς αυτές θα πρέπει να βελτιωθούν, όπως όλοι σχεδόν οι πιλότοι του κόσμου, χωρίς το άγχος της αναχαιτίσεως και αναγνωρίσεως, χωρίς τον κίνδυνο εμπλοκής σε αερομαχία.

Και τα οικονομικά οφέλη; Έως τώρα έχουν εξοικονομηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα, που επιτελείς τα υπολογίζουν έως και το τέλος των επαναληπτικών εκλογών στην Τουρκία, να ξεπεράσουν τα 7 εκατ. ευρώ.