Η αποκάλυψη Μητσοτάκη που θα συζητηθεί και πώς άφησαν μόνους τους Τούρκους οι ΑμερικανοίΕλληνοτουρκικά: Η αποκάλυψη Μητσοτάκη που θα συζητηθεί και η αναφορά στις σφαίρες στο τουρκικο C-130 που πέταξε λίγες ώρες μετά το ελληνικό μεταγωγικό στο Σουδάν.

Σε μία ιδιαίτερα σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο OPEN αποκάλυψε πως κατά την πτήση του ελληνικού C-130 στην εμπόλεμη ζώνη στο Σουδάν, οι σύμμαχοι (σ.σ. Αμερικανοί;) οδήγησαν ασφαλώς το ελληνικό μεταγωγικό στον προορισμό του και το κατεύθυναν για την ολοκλήρωση της αποστολής του, για τον απεγκλωβισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούσαν.

«Μπορώ τώρα εκ των υστέρων να το πω. Είχαμε και μία συνεννόηση με τους μεγάλους συμμάχους μας ώστε να υπάρχει ασφάλεια για το πως πετάμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάναμε καλά τη δουλειά μας, οι άνθρωποι γύρισαν πίσω», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η ελληνική επιχείρηση στο Σουδάν «ήταν μιά πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση».

«Πάντα όταν πετάς σε μία εμπόλεμη ζώνη παίρνεις ένα ρίσκο. Και οι Τούρκοι πέταξαν την επόμενη μέρα και βρέθηκαν με μία τρύπα» στο C-130 τους, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για την επίθεση στο τουρκικό C-130 και τα λάθη των Τούρκων ειχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά και το Geostratigika.gr.

Οι Αμερικανοί φαίνεται πως σ’ αυτή την περίπτωση άφησαν μόνους του Τούρκους, αφού η συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι εμφανές πως άσχετα με όσα βγαίνουν προς τα έξω περνά κρίση, ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών.


geostratigika.gr
Νεότερη Παλαιότερη