Συναγερμός στις ΗΠΑ! Ο Πριγκόζιν άνοιξε μυστικά μεγάλες παρτίδες με Κίνα με την αγορά εξοπλισμού



Μια εταιρεία που εδρεύει στη Ρωσία και η οποία συνδέεται με τη Wagner, η Broker Expert αγόρασε 20.000 ειδικά κράνη από μια μικρή κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Hangzhou Shinerain Import And Export Co ενώ υπάρχουν υπόνοιες για μεταφορά και άλλου εξοπλισμού

Αυτό που φοβόνταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ φέρεται να έχει ήδη υλοποιηθεί στην Ουκρανία, σχετικά με την ενεργή ανάμειξη.

Ο Όμιλος "Wagner", που έχει μετατραπεί ήδη σε κανονικό στρατό προσπαθεί να δημιουργήσει συνεργασία με την Κίνα, με στόχο την απόκτηση εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, που ξεκινά από drone μέχρι αντιαρματικούς πυραύλους και άλλα συστήματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωποι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που μάχεται στην ζώνη επιχειρήσεων κινούνται για την αγορά όπλων από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.Στο αίτημα που απεστάλη, αναγραφόταν ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα πυρομαχικά.

Ωστόσο, η κινεζική πλευρά φέρεται να αρνήθηκε να συνεργαστεί, αλλά όλα αυτά καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου για δύο κυρίως λόγους.


Πρώτον, εδώ και μεγάλο διάστημα κινεζικά εξαρτήματα έχουν τοποθετηθεί σε πλήθος ρωσικών όπλων, που ανακαλύπτουν οι Ουκρανοί και Αμερικανοί στην ζώνη των επιχειρήσεων.

Δεύτερον, η Κίνα είναι έξω φρενών με τις ΗΠΑ, λόγω της Ταϊβάν, ειδικά μετά τις πληροφορίες για την αποστολή δεύτερης παρτίδας όπλων στο νησί, καθώς το Πεκίνο απειλεί με αεροναυτικό εξοπλισμό.

Έτσι και οι Κινέζοι μετά τους Ρώσους, έχουν συμφέρον να νικήσει η Ρωσία στην Ουκρανία, ενώ ο αμυντικός συνασπισμός με τους Ρώσους αναβαθμίζεται καθημερινά σε άλλο επίπεδο.     

Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner απέκτησε μυστικά δεκάδες χιλιάδες προστατευτικά κράνη από την Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της ομάδας Yevgeny Prigozhin συγκέντρωνε έναν τεράστιο στρατό αιχμαλώτων για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Μια εταιρεία που εδρεύει στη Ρωσία, η οποία συνδέεται με τη Wagner, η Broker Expert αγόρασε 20.000 ειδικά κράνη από μια μικρή κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Hangzhou Shinerain Import And Export Co τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τους FT.


Ο κινεζικός όμιλος ισχυρίστηκε ότι ήταν για «χρήση παιχνιδιών».

Ο Πριγκόζιν, σε ένα φωνητικό μήνυμα που εστάλη μέσω της ομάδας catering του, είπε στους FT ότι «δεν είχε ακούσει ποτέ για το όνομα της εταιρείας» που συμμετείχε στην αγορά των κρανών.

Η αγορά των κρανών, χωρισμένη σε τέσσερις αποστολές και με δηλωμένη αξία λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, έγινε, καθώς ο Πριγκόζιν στρατολογούσε δεκάδες χιλιάδες Ρώσους κατάδικους για να τους στείλει στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Αμερικανοί, δημοσιογράφοι τόνισαν ότι, αν κρίνουμε από τις πληροφορίες από τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο Δίκτυο, η Κίνα δεν επικοινώνησε καν με εκπροσώπους της Wagner PMC για το θέμα πιθανών προμηθειών όπλων ( αλλά και να το έκανε, αυτό θα υλοποιούνταν κάτω από άκρα μυστικότητα).

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών υποπτεύονται ότι το Πεκίνο μπορεί να μεταφέρει κρυφά όπλα στη Ρωσία, μετά την οποία θα χρησιμοποιηθούν από τον τακτικό στρατό σε ειδική επιχείρηση.

Η Wagner είναι το μακρύ χέρι της Ρωσίας στην Ουκρανία, και οι σχέσεις, ή η μεταφορά ειδικού στρατιωτικού εξοπλισμού αιχμής από την Κίνα είναι κάτι που δεν εμπλέκει Μόσχα και Πεκίνο επίσημα, επιτρέποντας στους Κινέζους να αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις στην Δύση.

Η ουσία όμως σε όλα αυτά, είναι η δημιουργία μιας πραγματικής στρατιωτικής δυνάμεως, υψηλών προδιαγραφών από την Wagner, η οποία ήδη διαθέτει άρματα μάχης, drone, τροχοφόρα οχήματα, και ποικιλία άλαλων οπλικών συστημάτων, που της επιτρέπουν να δρα ως μια ανεξάρτητη δύναμη για λογαριασμό της Ρωσίας.