Τουρκία: Και άλλος σκληρός εθνικιστής στηρίζει Ερντογάν μετά τον ΜπαχτσελίΚαι άλλος σκληρός Τούρκος εθνικιστής στηρίζει Ερντογάν μετά τον Μπαχτσελί, γυρνώντας την πλάτη στον Κιλιτσντάρογλου.

Ο Σινάν Ογκάν, είναι ένας σκληροπυρηνικός Τούρκος εθνικιστής που ήταν «ελάχιστα γνωστός στο ευρύτερο κοινό πριν από την εκστρατεία, κέρδισε 5,2%», γράφει το ισραηλινό newsrael.com.

«Ο τρίτος υποψήφιος για τις εκλογές της Τουρκίας ενέκρινε τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα», τονίζεται.

Ο Σινάν Ογκάν, ένας σκληροπυρηνικός εθνικιστής που ήταν ελάχιστα γνωστός στο ευρύ κοινό πριν από την προεκλογική εκστρατεία, κέρδισε 5,2% υποστήριξη στις αρχικές προεδρικές εκλογές στις 14 Μαΐου.

«Δηλώνω ότι θα υποστηρίξουμε τον υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», είπε ο Ογκάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Η Συμμαχία Έθνους του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «απέτυχε να μας πείσει για το μέλλον», ενώ η απόφαση να στηρίξουμε τον Ερντογάν βασίστηκε στην αρχή του «ασταμάτητου αγώνα (εναντίον) της τρομοκρατίας», είπε.

Ο Ερντογάν έλαβε 49,5% υποστήριξη στις 14 Μαΐου σε σύγκριση με το 44,9% του Κιλιτσντάρογλου ενώ ο συνασπισμός του κυβερνώντος κόμματος κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. «Αυτό δίνει πλεονέκτημα στον Ερντογάν», αναφέρεται.

Νεότερη Παλαιότερη