Χαρδαλιάς στην Κομοτηνή: Πλήρως ικανοποιημένος για την τακτική άσκηση της Εθνοφυλακής



Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ», αρμόδια για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός κατοικημένων περιοχών στην Κομοτηνή.

Πλήρως ικανοποιημένος φάνηκε να είναι, όπως μάλιστα δήλωσε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς «για το επίπεδο ετοιμότητας, καθώς και το αξιόμαχο των Εθνοφυλάκων μας», μετά το πέρας της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΡΚΕΙΟΣ ΖΕΥΣ», αρμόδια για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός κατοικημένων περιοχών, που διεξήχθη χθες στο πεδίο ασκήσεων «ΑΜΠΕΛΩΝΑ», στην Κομοτηνή.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη και εθνοφύλακες των ταγμάτων Εθνοφυλακής Εχίνου, Κομοτηνής, Νέστου, Ξάνθης, Ροδόπης και Σαπών, της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ).

Παράλληλα εξήρε το γεγονός ότι οι εθνοφύλακες μη φειδόμενοι χρόνου και εξόδων «συνδράμουν στον υψηλό σκοπό της υπεράσπισης της πατρίδας μας» και διαβεβαίωσε: «Να γνωρίζουν οι Εθνοφύλακές μας ότι η Πολιτεία θα είναι παντού και πάντοτε αρωγός στις προσπάθειές τους!».

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης, οι διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάτος και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς.