Γαλλικό ατόπημα-Η Le Monde αναπαρήγαγε τουρκικό χάρτη με ελληνικά νησιά να ανήκουν στην Τουρκία-Έντονη διαμαρτυρία Αθήνας



Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναπαρήγαγε τουρκικό χάρτη του Anadolou, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά να ανήκουν στην Τουρκία, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της Κυριακής 14 Μαΐου 2023

Νέα ενημέρωση
Έπειτα από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, απέστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σε αυτή επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αθήνα ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, «προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό».

Αρχικό κείμενο
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναπαρήγαγε τουρκικό χάρτη του Anadolou, ο οποίος παρουσίαζε ελληνικά νησιά να ανήκουν στην Τουρκία, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας της Κυριακής 14 Μαΐου 2023. 

 Στον χάρτη, διακρίνονταν οι περιοχές που έχουν «κερδίσει» οι δύο μονομάχοι, Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, οι οποίοι έχουν στρέψει, πλέον, το βλέμμα τους στον β' γύρο της 28ης Μαΐου.

Τα νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Σύμη, η Κως, η Λέρος, η Χίος και η Ικαρία είχαν συμπεριληφθεί στις... τουρκικές περιοχές που ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου, σε μια προσπάθεια υβριδικού πολέμου των Τούρκων κατά της χώρας μας, διότι δεν πρόκειται σαφώς για λάθος.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι ο Ερντογάν, μετά τις εκλογές ( και την πιθανή νίκη του) θα επιδιώξει μεθοδικά να αρπάξει την παραμικρή ευκαιρία και να επιδιώξει μια αναμέτρηση με την Ελλάδα, ( κύριος αντίπαλος του), στο Αιγαίο, το τονίζουμε αυτό, διότι οι δηλώσεις ότι " θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά" δεν αφορούσαν οθωμανικά νταηλίκια, αλλά εδράζονται σε πολεμικά σχέδια που έχουν ετοιμάσει εδώ και χρόνια και τα οποία έχουν επικαιροποιήσει πλέον οι Τούρκοι .

Φυσικά το καθεστώς του ΑΚΡ θα επιδιώξει πρώτα να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά και να δεχθεί αναίμακτα την διχοτόμηση του Αιγαίου, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πράξει κάτω από το βάρος της λαϊκής αντίδρασης.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν μόνο να διχοτομήσουν το Αιγαίο, για να εκμεταλλευθούν μόνο τους υδρογονάνθρακες, αλλά και να αποκτήσουν στρατιωτική εξουσία στο θαλάσσιο διάδρομο σε ευθεία γραμμή από τα Στενά του Βοσπόρου μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντας την τουρκική παρουσία στην Κατεχόμενη Κύπρο μέχρι το Σουέζ.

Οι Τούρκοι επιδιώκουν μελλοντικά τα εξής:

1. Τα νησιά μας με τον συνεχόμενο εποικισμό με μουσουλμάνους μετανάστες κατά βάση, θα γίνουν βορά των τουρκικών προθέσεων, που φτάνουν μέχρι την κατάληψη ορισμένων από αυτά, κάτι που επιδιώκουν οι Τούρκοι από το 1915 και μετά.

2. Στην Δυτική Θράκη, θα έχουμε μετά από μερικά χρόνια ζήτημα τύπου Κοσσόβου, με τους Τούρκους τότε αναγνωρισμένους, να ζητούν πιθανότατα αυτονομία.

3. Το Αιγαίο, θα γίνει μια περιοχή στην οποία η χώρα μας δεν θα μπορεί να εκμεταλλευθεί ούτε τα ψάρια της, αφού οι Τούρκοι θα σαρώνουν τα πάντα.

4. Με αυτήν την συμφωνία θα ανοίξει ξανά η όρεξη και των Βορείων γειτόνων, Βουλγαρία, Αλβανία, για αλυτρωτικές διεκδικήσεις και αποζημιώσεις, εκβιάζοντας την χώρα μας.

Τίποτα όμως δεν πρόκειται να πετύχουν λόγω ελληνισμού και κυρίως λόγω των ισχυρών  ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα κληθούν και θα υπερασπιστούν την χώρα μας όποτε απαιτηθεί.


ΠΗΓΗ