«Συνελήφθη στην Μόσχα ο αρχιστράτηγος του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία Σ.Σουροβίκιν»Είναι ο επικεφαλής της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία - Μαζί του συνελήφθη και ο αναπληρωτής του λένε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την ρωσική πρωτεύουσα

«Ο διοικητής της «ειδικής επιχείρησης» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, βετεράνος του νικηφόρου πολέμου της Συρίας, συνελήφθη από την στρατιωτική αστυνομία ως συνεργάτης της Γ.Πριγκόζιν στην ανταρσία της περασμένης εβδομάδας», αναφέρουν ρωσικές πηγές, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση και μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί η είδηση. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σουροβίκιν, συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του, τον στρατηγό Αντρέι Γιουντίν (φωτό) και μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο της Μόσχας με την κατηγορία της «προδοσίας».

«Χθες, ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων (Δυνάμεων), Στρατηγός του Στρατού Σουροβίκιν, “μεταφέρθηκε” στο Λεφόρτοβο μετά την σύλληψή του στις 25 Ιουνίου», δηλαδή συνελήφθη την επόμενη κιόλας μέρα μετά το τέλος της ανταρσίας» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Είναι γεγονός ότι έχει να κάνει την εμφάνισή του από την ημέρα εκείνη, ενώ ακυρώθηκαν κάποιες συσκέψεις που είχε, ειδικά για την μεταφορά επιστρατευμένων στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με φήμες, ο στρατηγός όχι μόνο δεν κατέστειλε την ανταρσία των μισθοφόρων, αλλά συνέβαλε και στην εξέγερσή τους.

Είναι γεγονός ότι ο Σ.Σουροβίκιν είναι αδύνατον να μην γνώριζε τις κινήσεις της Wagner και του Γ.Πριγκόζι.

Λέγεται μάλιστα ότι είχε ειδικό ρόλο συλλαμβάνοντας τον υπουργό Άμυνας Σ.Σοιγκού και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελειου Γ.Γερασίμοφ.

Αν οι πληροφορίες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε δεν θα επρόκειτο περί «ανταρσίας», αλλά περί «πραξικοπήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ.Σουροβίκιν συνέταξε την στρατηγική του ρωσικού Στρατού μετά τις ήττες του περασμένου φθινοπώρου και ανέθεσε στον Γιεβγκένι Πριγκόζιν την κατάληψη του Μπάκχμουτ.