Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή στη ΔΙΑΣ να κόβει κλήσειςOδηγία προς την ομάδα ΔΙΑΣ να έχουν μπλοκάκι για να κόβουν και κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν διαταγή για να κάνουν και έργο της Τροχαίας, από το οποίο μέχρι τώρα εξαιρούνταν, και μάλιστα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στις τροχονομικές παραβάσεις.

Στελέχη της υπηρεσίας αναφέρουν πως ήδη στις περιπτώσεις ακραίων παραβάσεων (παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη π.χ.) επενέβαιναν και προσήγαγαν τους παραβάτες στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, επειδή ο ρόλος τους είναι η αστυνόμευση και η πάταξη της εγκληματικότητας, το να κόβουν κλήσεις για περιπτώσεις όπως διπλοπαρκάρισμα δεν ενθουσίασε και ιδιαίτερα, αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι.

Μάλιστα, μέλη του προεδρείου του σωματείου ζήτησαν να έχουν συνάντηση με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα εκφράσουν τους όποιους προβληματισμούς και ενστάσεις έχουν για τη συγκεκριμένη οδηγία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια, προφορική, διαταγή ώστε αστυνομικοί ακόμη και με πολιτικά να κόβουν κλήσεις έχει δοθεί και σε στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και Τμημάτων Ασφαλείας.

iefimerida.gr