Ο όρος του Ερντογάν για διάλογο με την Ελλάδα – Το ηχηρό μήνυμα στις ΗΠΑΜια νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά φαίνεται πως θέλει να γράψει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από την Τουρκία, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας θέτει έναν νέο όρο για συζητήσεις με την ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δεν θέλει την παρέμβαση τρίτων χωρών στον διάλογο με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «τελείωσαν οι εκλογές και στις δύο χώρες, δημιουργήθηκαν ισχυρές κυβερνήσεις. Ήρθε η ώρα για μια νέα σελίδα, με καλές προθέσεις. Στη συνάντηση θα πρέπει να καθοριστεί η δομή και ο τόνος της επικοινωνίας των δύο χωρών το επόμενο διάστημα».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της Sabah, Μεχίλ Αλτινόκ τόνισε πως «Εάν τρίτα μέρη μείνουν έξω από αυτό, η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματά τους. Οι δύο γειτονικοί λαοί και κράτη που βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στο Αιγαίο δεν έχουν άλλο πρόβλημα πέρα από την εμπλοκή τρίτων».

Με αυτόν τον τρόπο γίνονται ξεκάθαρες και οι θέσεις της γειτονικής χώρας στα ελληνοτουρκικά θέματα, προσπαθώντας να αφήσουν εκτός συζήτησης τις ΗΠΑ, με φόντο πάντα και την ενίσχυση τους με νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγή: Geostratigika.gr