Μητσοτάκης: Θα προμηθευτούμε σημαντικό πλεονάζον αμυντικό υλικό- θα μας δοθεί δωρεάν από τις ΗΠΑΜιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

 Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: 

«Εμείς κάνουμε τις δικές μας συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας υπογράψει μία πολύ ισχυρή αμυντική συμφωνία με πενταετή διάρκεια και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις ως προς την στήριξη την οποία παρέχουν-αυτοτελώς και ανεξαρτήτως από το τι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία-οι Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα. 

Δεν αναφέρομαι στην έγκριση για τα F-35, η οποία από μόνη της είναι πολύ σημαντική, αλλά και σε δυνατότητα να προμηθευτούμε πλεονάζον υλικό, σημαντικό πλεονάζον υλικό, το οποίο θα μας διατεθεί δωρεάν. Είναι κάτι το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν κι έχουν κάθε λόγο να το κάνουν σε μεγαλύτερη έκταση για έναν πολύ καλό σύμμαχο όπως είναι η Ελλάδα». 

Για τα τρέχοντα εξοπλιστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η Ελλάδα προχωράει στην αναβάθμιση των F-16 με γρήγορο ρυθμό, έχει προμηθευτεί ήδη 24 Rafale-θα φτάσουν οσονούπω τα τελευταία-με υπερσύγχρονα βλήματα τα οποία έχουν δυνατότητα προσβολής από πολύ μεγάλη απόσταση. Θα παραλάβει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα πρώτα F-35 το 2028. 

Τρέχει επίσης και ένα ναυπηγικό πρόγραμμα στις φρεγάτες της, το οποίο πηγαίνει και πιο γρήγορα από αυτό το οποίο περιμέναμε, με την πρώτη φρεγάτα Belharra, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να καθελκύεται τον Σεπτέμβριο».