Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την ΆγκυραΟι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα που δηλώνει πως είναι το πιο επικίνδυνο όπλο της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν μελέτες για την δημιουργία πυρομαχικών που μοιάζουν με τις ισραηλινές ρουκέτες Rampage, που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Η τουρκική Roketsan εργάζεται σε παρόμοια πυρομαχικά ενώ εκσυγχρόνισε για πρώτη φορά τον πύραυλο εδάφους-εδάφους TRG-230 (σ.σ. για εκτόξευση από αέρος) και ανέπτυξε τον πύραυλο UAV-230.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δοκιμές βολής των UAV-230 από τα AKINCI.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα
Την ίδια ώρα η Roketsan αναπτύσσει και τον πύραυλο UAV-122 πάνω στον TRG-122, «με χαμηλό κόστος και υψηλή ταχύτητα».

Να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, έκανε αναφορά στο παρελθόν στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνα» τα όπλα που αγοράζει η Αθήνα από το Ισραήλ.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφέρονταν φυσικά στους δολοφονικούς ισραηλινούς πυραύλους, Spike NLOS, της Rafael Advanced Defense Systems αλλά και τις ρουκέτες Rampage.

Oι ισραηλινές ρουκέτες Rampage είναι βλήμματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια τα 150 χιλιόμετρα.

Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος για τους τουρκικούς S-400 αλλά και για τα εργοστάσια παραγωγής όπλων της Τουρκίας.

Αξιζει να θυμίσουμε πως η προβληματική τουρκική αεράμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους επιθέσεις.

πηγή: geostratigika.gr