Συρία: Οι ειδικές δυνάμεις των Κούρδων με τη βοήθεια των ΗΠΑ συνέλαβαν αρχηγό του Ισλαμικού ΚράτουςΤην Κυριακή 9 Ιουλίου, οι κουρδικές Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας (Asayish) στη Συρία συνέλαβαν έναν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην ύπαιθρο της περιφέρειας της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook, οι Asayish ανέφεραν:

«Οι ειδικές δυνάμεις μας H.A.T, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Διεθνούς Συνασπισμού [υπό τις ΗΠΑ], συνέλαβαν έναν αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ».

Πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις τους κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την προληπτική επιχείρηση ασφαλείας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου.

Οι Asayish σημείωσαν επίσης ότι κατασχέθηκαν όπλα και συσκευές επικοινωνίας από τον αρχηγό που συνελήφθη και ότι η επιχείρηση διεξήχθη με ακρίβεια χωρίς τραυματισμούς μεταξύ των δυνάμεών τους.

Να σημειωθεί ότι η περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ δυτικά του ποταμού Ευφράτη και η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ελέγχονται από το συριακό καθεστώς και τους συμμάχους του.

Η περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ ανατολικά του Ευφράτη και οι πετρελαιοπηγές της ελέγχονται από τον υπό κουρδική ηγεσία Συριακό Δημοκρατικό Στρατό (SDF) και τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

tribune.gr