Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης διαψεύδει ότι παραχώρησε στην Τουρκία βάση-ναύσταθμοΓια συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για την παραχώρηση χώρου που θα μετατρεπόταν σε τουρκικό στρατόπεδο και ναύσταθμο στη Χομς μιλούσαν νωρίτερα την Πέμπτη 17/8 δημοσιεύματα, τα οποία όμως διαψεύδονται από τη μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.

Η είδηση ήθελε την τουρκική κυβέρνηση να έχει έρθει σε συμφωνία με τη λιβυκή για τη μίσθωση χώρου στο λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια, με σκοπό να φτιάξει στρατιωτική βάση και ναύσταθμο.

Μιλώντας στο Sputnik σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας της χώρας, Μοχάμεντ Χαμουντά, διέψευσε τα δημοσιεύματα.

«Δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αρχική είδηση ανέφερε πως «η Τουρκία μίσθωσε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια ώστε να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη.

»Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα φτιάξουν μια στρατιωτική βάση, η οποία θα φιλοξενεί τουρκικό Ναυτικό και Στρατό Ξηράς».

Η δημοσίευση ανέφερε ακόμα ότι η στρατιωτική βάση αυτή θα προσφέρει στην Τουρκία αποτρεπτική ισχύ αλλά και ασφάλεια για τα εμπορικά πλοία.