Δύο αμερικανικά drones αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά κοντά στην ΚριμαίαΔύο ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται πολύ συχνά στην περιοχή αυτήν τους τελευταίους μήνες.

Αφού διαπίστωσε ότι δρόνοι «κατευθύνονταν προς τα σύνορα του ρωσικού κράτους» η Μόσχα έστειλε δύο μαχητικά «για να εμποδίσουν μια πιθανή παραβίαση των συνόρων» και «να εμποδίσουν την αναγνωριστική αποστολή» αυτών των αεροσκαφών, ανέφερε στο υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Τα δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα Reaper και ένα Global Hawk, «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας» την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014. Όταν έφτασαν στο σημείο τα ρωσικά μαχητικά, οι δρόνοι «άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από τη ζώνη» αυτή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Την Κυριακή η Ρωσία υποστήριξε ότι αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε στα σύνορά της, στη Μαύρη Θάλασσα. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στις αρχές Αυγούστου.