Τούρκοι: Σκανδαλώδης δήλωση Μακρόν – Αρχίζει πάλι η ένταση μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας;Τούρκοι: Σκανδαλώδης δήλωση Μακρόν – Άσκησε ανοιχτή κριτική στην Τουρκία μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

«Σε δήλωσή του στα γαλλικά κανάλια TF1 και France 2, ο Μακρόν υποστήριξε ότι “το Μπακού απειλεί τα κοινά σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα”, της Αρμενίας, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

«Ο Μακρόν δήλωσε ότι η χώρα του είναι πολύ προσεκτική για την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και είπε πως υπάρχει μια Ρωσία που είναι συνένοχη με το Αζερμπαϊτζάν, μια Τουρκία που υποστηρίζει πάντα αυτούς τους ελιγμούς και μια (αζερμπαϊτζανική) κυβέρνηση που δεν γνωρίζει σύνορα και απειλεί σύνορα της Αρμενίας», τονίζεται.

Τούρκοι: Σκανδαλώδης δήλωση Μακρόν – Άσκησε ανοιχτή κριτική στην Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη την Δευτέρα στο Ναχτσιβάν για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Σε προηγούμενες δηλώσεις, η Άγκυρα και το Μπακού ανέφεραν ότι θα ήθελαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για το άνοιγμα του «Διάδρομου Zengezur», που συνδέει την Τουρκία με το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ναχτσιβάν και Αρμενίας.

geostratigika.gr