Χτύπησε ξανά η σπείρα με τα ζαντολάστιχα.....Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τόσο το θράσος τους όσο και η ταχύτητα..Ακόμα ένα περιστατικό καταγράφηκε πρόσφατα σε ένα δρόμο στα όρια Αμαρουσίου-Μελισσίων και μας υπενθυμίζει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της σπείρας που κλέβει λάστιχα αυτοκινήτων.

Οι δράστες χτυπούν συνήθως μετά τα μεσάνυχτα και πριν το πρωινό φως. Στοχεύουν σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα σε μικρούς δρόμους που δεν υπάρχει πολύ κίνηση και σε αυτά που έχουν τροχούς με μπουλόνια που μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τόσο το θράσος τους όσο και η ταχύτητα με την οποία κλέβουν τους τροχούς αφήνοντας το αυτοκίνητο πάνω σε τούβλα, όπως μπορείτε να δείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τόσο οι ζάντες όσο και τα ελαστικά μπορούν εύκολα να πωληθούν ως ανταλλακτικά σε μία αρκετά καλή τιμή.

Όσο για τον άτυχο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου θα πρέπει να αναζητήσει νέο σετ που στην περίπτωση του Toyota Yaris Hybrid μπορεί να του στοιχίσει χαλαρά ένα χιλιάρικο (λάστιχα και ζάντες).

Οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κλοπών τροχών με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, της αύξησης της επιτήρησης σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο, και της συνεργασίας με την κοινότητα για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την αναφορά επιθέσεων.

lawandorder.gr