Δένδιας: Η έγκριση των ελληνικών F–35 βρίσκεται στο τελικό στάδιο



«Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας ήταν κομβικός και γι’ αυτό έχουν την ευγνωμοσύνη όλων μας. Για την ενεργοποίηση αυτών υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου διατίθεται προσωπικό, όπου κρίνει απαραίτητο το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Είναι ευνόητο ότι ο Στρατός δεν βγαίνει αυτοβούλως εκτός στρατοπέδων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε ετοιμότητα και ήταν διαθέσιμες προς συνδρομή από το βράδυ της Τετάρτης ήδη, στη βάση και των μετεωρολογικών προβλέψεων, ενώ σε τοπικό επίπεδο, όπως στον Βόλο, είχαν ήδη ενεργοποιηθεί από την Τρίτη και επιχειρούσαν όπου οι συνθήκες το επέτρεπαν. Παρά τους προφανείς κινδύνους, κατάφεραν να διασώσουν 2.300 ανθρώπινες ζωές, αλλά και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο δεκάδες χιλιάδες πολίτες, υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες.

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπήρξε ουδεμία καθυστέρηση. Δεν πρέπει να συγχέουμε τους κανόνες ασφαλείας των εναέριων μέσων σε περιοχές με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και μηδενική ορατότητα, με την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες, όταν κλήθηκαν, επιτέλεσαν την αποστολή τους με αυταπάρνηση και πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος. Συνεπώς, τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη όπως προανέφερα και αναγνώριση του έργου τους», σημείωσε αρχικά ο κ. Δένδιας, μιλώντας στη Real News.

«Η έγκριση του προγράμματος για τα F–35 βρίσκεται στο τελικό στάδιο»

«Η διαδικασία της έκδοσης της LOA για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F–35 είναι στο τελικό στάδιο, βάσει των προβλεπόμενων εσωτερικών διαδικασιών της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εκτιμάμε ότι σύντομα, θα αποσταλεί η επιστολή αποδοχής. Ακόμη, είμαστε σε συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για αυτό το θέμα.

newsbomb.gr