Τεράστιο το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ! Διαθέτει έως και 200.000 ρουκέτες με στόχο το ΙσραήλΗ εκπαίδευση των μαχητών της Χεζμπολάχ είναι ιδιαίτερα σκληρή
 
Το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (INSS) δημοσίευσε την έκθεσή του για τα όπλα και τους πυραύλους που διαθέτει η Χεζμπολάχ.

«Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και είναι εξοπλισμένη με ένα σημαντικό οπλοστάσιο εξαιρετικά καταστροφικών όπλων. Αποτελείται τόσο από μόνιμους όσο και από έφεδρους στρατιώτες, οι οποίοι υπολογίζονται μεταξύ 50.000 και 100.000. Επιπλέον, η Δύναμη Radwan, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη μονάδα κομάντος με εμπειρία μάχης από συγκρούσεις στη Συρία πιστεύεται ότι αποτελείται από 2.500 μαχητές. Επιπλέον, η Χεζμπολάχ λαμβάνει εξωτερική υποστήριξη από σιίτες ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από γειτονικές χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και το Ιράκ», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση γράφει επίσης για τα «εντυπωσιακά μέσα επίθεσης» που διαθέτει η Χεζμπολάχ, τα οποία αποτελούνται από 150.000-200.000 ρουκέτες και πυραύλους υψηλής ακρίβειας.

Χεζμπολάχ: 150.000-200.000 ρουκέτες

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει περίπου 40.000 πυραύλους μικρού βεληνεκούς (15-20 χλμ.), περίπου 80.000 πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι Fajr 3 και 5, και περίπου 30.000 πυραύλους και ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς (200-300 χλμ.). Η οργάνωση έχει επίσης παραλάβει από τη Συρία έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων Scud C και D μεγάλου βεληνεκούς (700 χλμ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές εκατοντάδες βλήματα Fatah 110 είναι εξοπλισμένα με ακριβή συστήματα πλοήγησης με βάση το GPS, μεταφέρουν περίπου 500 κιλά εκρηκτικών και έχουν σημαντική ακρίβεια και καταστροφικές δυνατότητες.

Η Χεζμπολάχ είναι επίσης εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας πυραύλους εδάφους-αέρος C802 από την Κίνα και πυραύλους Yakhont από τη Ρωσία. Επιπλέον, διαθέτει εξελιγμένους αντιαρματικούς πυραύλους Cornet που μπορούν να εκτοξεύσουν όπλα ακριβείας καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους SA-17 και SA-22, που μπορούν να στοχεύουν πλοία και ελικόπτερα.

Η έκθεση του INSS αναφέρει επίσης τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ σε drones, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για αποστολές επίθεσης και πληροφοριών, με εμβέλεια έως και 400 χιλιόμετρα. Η οργάνωση διαθέτει επίσης εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για διάφορους σκοπούς.