Τουρκία: Φόβος στην Ε.Ε. ότι αν δοθεί βίζα οι… μισοί Τούρκοι θα έρθουν στην Ευρώπη!Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εκβιάζει την Ευρώπη για το θέμα της ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε και φυσικά στο θέμα της βίζας. Ο φόβος σε περίπτωση που η βίζα τελικά δοθεί στους Τούρκους πολίτες, εκατομμύρια εξ αυτών να αποφασίσουν να ζήσουν μόνιμα στην «Γηραιά Ήπειρο».

Μπορεί η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη να είναι ένας τρόπος να αναγκαστεί η κυβέρνηση Ερντογάν να πειθαρχήσει σε ένα σωρό σοβαρά ζητήματα (μεταναστευτικό, ΑΟΖ, απειλές, διεκδικήσεις, παραβιάσεις κτλ), όμως από την άλλη ελλοχεύει ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητάει άνευ όρων απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί εκατομμύρια Τούρκοι να θελήσουν να μετακομίσουν μόνιμα σε χώρες της Ε.Ε. Αυτό ακριβώς φοβούνται στις Βρυξέλλες.

Και όταν μιλάμε για μια χώρα 85 εκατομμυρίων τότε εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς πώς μπορεί να αλλάξει η πληθυσμιακή εικόνα πολλών χωρών της Ευρώπης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την θρησκεία που στις περισσότερες εξ αυτών είναι χριστιανική.