Οι γονείς… πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο σχολείοΕντάσεις και συμπλοκές μεταξύ γονέων υπήρξαν χθες το πρωί, στο Γυμνάσιο της Γαστούνης.

 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γονείς φέρεται να ήρθαν στα χέρια, μέσα στον χώρο του σχολείου, κατά την διάρκεια μάλιστα συνάντησης που πραγματοποιούνταν εκεί εξαιτίας παραπόνων που προέκυψαν ύστερα από λεκτικές επιθέσεις ανηλίκων μαθητών του σχολείου σε συμμαθητές τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, χθες το πρωί, είχε προγραμματιστεί συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μαζί με τον σύλλογο εκπαιδευτικών. Σε αυτή την συνάντηση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί η παραβατική συμπεριφορά ατόμων – μαθητών τσιγγάνων οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες, είχαν προκαλέσει φραστικές επιθέσεις σε συμμαθητές τους.

Τέτοια περιστατικά, όπως αναφέρουν πηγές, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με τους γονείς να αντιδρούν αφού το πρόβλημα δεν φαίνεται να εξομαλύνεται. Ωστόσο σε αυτή την συνάντηση κατέφθασαν και οι γονείς των ανηλίκων παραβατών που ζήτησαν εξηγήσεις από τους θιγόμενους γονείς με αποτέλεσμα γρήγορα τα αίματα να ανάψουν και η κατάσταση να ξεφύγει.

Από τους διαπληκτισμούς, φέρεται να έχουν τραυματιστεί άτομα τα οποία έχουν υποβάλλει μηνύσεις στις αρμόδιες Αρχές. Και ενώ οι πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», είναι συγκεχυμένες η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή τις καταθέσεις από τις οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν τα αίτια και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα περιστατικά, ειδικά σε έναν χώρο που τέτοιου είδους συμπεριφορές θα έπρεπε να λείπουν.

Για το σοβαρό αυτό θέμα, μεταξύ γονέων και μαθητών, έχει αναλάβει την προανάκριση το Α.Τ. Γαστούνης, ενώ για το συμβάν έχει καταθέσει και η Διευθύντρια του Σχολείου, η οποία ήταν παρούσα κατά την διάρκεια της συμπλοκής και μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές, δέχθηκε και η ίδια επίθεση από τους τσιγγάνους γονείς.

Πηγή: patrisnews.com