Βάζουν “φωτιά” στα Βαλκάνια οι Κοσοβάροι - Διεξάγουν ένοπλη επιχείρηση στην Μιτρόβιτσα αναζητώντας δήθεν Σέρβους “τρομοκράτες”Αυτός είναι λόγος εξέγερσης των Σέρβων και πρόκλησης νέων ένοπλων επεισοδίων στην περιοχή

Επιχείρηση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα έχουμε εδώ και μερικές ώρες, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, με κίνδυνο ανάφλεξης κρίσης με την Σερβία και κατ´ επέκταση στα Βαλκάνια, ενώ η Μέση Ανατολή είναι στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου.   

Μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιούν αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας

Έρευνα σε ένα κτίριο κατοικιών κοντά στην κεντρική γέφυρα βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Την όλη επιχείρηση έχει αναλάβει ο Αλβανός αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της Μιτρόβιτσα Βετόν Ελσάνι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι διεξάγεται έρευνα σε κτίριο κατοικιών στην οδό Vlade Ćetković, κοντά στην κεντρική γέφυρα.

"Η έρευνα πραγματοποιείται σε σχέση με τα γεγονότα της 24ης Σεπτεμβρίου στη Μπανίσκα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις", είπε ο Ελσάνι.

Μέλη της αστυνομίας φορούν κράνη, ενώ φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα ενώ παρόντες είναι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα, καθώς και ένα όχημα της EULEX.

Μέλη της KFOR επισκέφτηκαν επίσης την τοποθεσία.

Ο αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αγορές περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός και το δολάριο, ενώ  ενίσχυσε και την ζήτηση για αμερικανικά ομόλογα, τα οποία έχουν ξεπουλιούνται πλέον".

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Μίλοβαν Ντρετσούν, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια είναι δύσκολη”.

Όπως ανέφερε, σε εμφάνιση στο TV Prva, "η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί οι αρχές της Πρίστινα προσπαθούν να εμποδίσουν τη ζωή του σερβικού λαού στην περιοχή με το πρόσχημα της εφαρμογής «αντιτρομοκρατικών μέτρων» και εκτίμησε ότι οποιαδήποτε τιμωρία του Βελιγραδίου για τα γεγονότα στο χωριό Μπάνισκα θα έβλαπτε όχι μόνο τον διάλογο, αλλά θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις".

«Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια είναι πολύ δύσκολη γιατί το στρατιωτικοποιημένο καθεστώς του Κούρτι προσπαθεί να μπλοκάρει εντελώς τη ζωή του σερβικού λαού με το πρόσχημα της εφαρμογής κάποιου είδους αντιτρομοκρατικών μέτρων και δεν δίνει καμία σημασία στο γεγονός ότι υπάρχουν ήδη έντονα προβλήματα στη λειτουργία της καθημερινής ζωής και στην προμήθεια τροφίμων, ειδικά φαρμάκων», δήλωσε ο Ντρέτσουν στο TV Prva.

Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, ο Κούρτι θα συνεχίσει να δυσκολεύει τη ζωή του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι που, πρόσθεσε, φαίνεται από την πρόθεσή του να αποτρέψει τη ροή οποιωνδήποτε εμπορευμάτων από την κεντρική Σερβία στην περιοχή αυτή.

Αυτός είναι λόγος εξέγερσης των Σέρβων και πρόκλησης νέων ένοπλων επεισοδίων στην περιοχή.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, μια σπίθα αρκεί για να τιναχθεί στο αέρα όχι μόνο το Κόσοβο και η Βοσνία αλλά ολόκληρα τα Βαλκάνια και αυτό είναι πασιφανές τώρα πιο πολύ από ποτέ.