Αυτή η υπολοχαγός είναι ο θηλυκός "Ράμπο" του Ισραήλ! Εξολόθρευσε περισσότερους από 100 τρομοκράτες της ΧαμάςΑνήκει στο τάγμα Caracal

H υπολοχαγός Ben Yehuda ανήκει στο τάγμα Caracal, του οποίου τα στρατεύματα εξολόθρευσαν με επιτυχία περίπου 100 τρομοκράτες της Χαμάς, σώζοντας αμέτρητες ζωές.

Ο ηρωισμός φαίνεται να είναι μια οικογενειακή παράδοση, καθώς η μητέρα της κέρδισε στρατιωτικό έπαινο πριν από 50 χρόνια για την υπεράσπιση του Ισραήλ στον πόλεμο.

Ανθρωπιστική διάσκεψη για την Γάζα στο Παρίσι

«Θα πρέπει να εργαστούμε για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», δήλωσε σήμερα ο οικοδεσπότης της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Γάζα στο Παρίσι, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την έναρξη των εργασιών της και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί άμεσα.

«Στο εγγύς μέλλον, πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των αμάχων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούμε για την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εφικτό».

Στόχος της «ανθρωπιστικής διάσκεψης» που διεξάγεται σήμερα στην «πόλη του φωτός» είναι η άμεση παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, η οποία έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», η ισραηλινή κυβέρνηση δεν εκπροσωπείται στο συνέδριο που διοργανώνεται στα Ηλύσια Πεδία αλλά ο Γάλλος αρχηγός του κράτους μίλησε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και θα έχουν εκ νέου συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Για το Ισραήλ, «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε σήμερα ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος αναγνωρίζοντας τις «πολλές δυσκολίες» που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στα παλαιστινιακά εδάφη όπου διαμένουν ενώ μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ και Χαμάς.


ΠΗΓΗ