Αυτά είναι τα 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χερσαία επίθεση του Ισραηλινού Στρατού στη ΓάζαΟ Ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε μια χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας που στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι θα είναι μακρά και σκληρή. Ο στόχος αυτή τη φορά είναι να καταστραφεί η πολιτική και στρατιωτική ικανότητα της Χαμάς αφού η τρομοκρατική οργάνωση εξαπέλυσε μια αιματηρή και βάρβαρη επίθεση εναντίον Ισραηλινών αμάχων στις 7 Οκτωβρίου.

Το IDF έχει επιβάλει εκτεταμένη λογοκρισία σε όσα μπορούν να αναφερθούν από τις στρατιωτικές του τακτικές στη Γάζα αυτή τη στιγμή. Η Jerusalem Post υπόκειται στη λογοκρισία, αλλά μπορεί να μοιραστεί διάφορες τακτικές του IDF για να βοηθήσει στην κατανόηση του τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ είναι 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

1, Μέχρι σήμερα, η εισβολή επικεντρώνεται περισσότερο στον Βορρά, αν και θα μπορούσε να στηριχθεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

2. Η λογοκρισία των κινήσεων των στρατευμάτων ήταν αποτελεσματική με τη Χαμάς, η οποία έχει συνηθίσει να έχει πρόσβαση σε ισραηλινές ανοιχτές πηγές πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και οδήγησε την ομάδα να τοποθετήσει εσφαλμένα τις δυνάμεις της όταν έκανε λάθος εικασίες για το πού θα εμφανιστεί στη συνέχεια ο IDF.

3. Το IDF χρησιμοποιεί νέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς με προηγμένες αμυντικές δυνατότητες και άρματα μάχης για να προστατεύσει τα στρατεύματα καθώς προχωρούν στη Γάζα.

4. Το πυροβολικό και τα άρματα μάχης χρησιμοποιούν μια ποικιλία βλημάτων καπνού για να δυσκολέψουν τις δυνάμεις της Χαμάς να έχουν καθαρούς στόχους κατά των δυνάμεων των IDF όταν εισέρχονται σε νέες περιοχές.

5. Οι μπουλντόζες D9 χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν παγίδες , νάρκες και άλλα αντικείμενα ενέδρας πριν εισέλθουν στρατιώτες των IDF σε διάφορες περιοχές.


7. Η μεγαλύτερη εμπλοκή πυροβολικού και τανκς επιτρέπει την πολύ πιο άμεση καταστροφή κρυψώνων κάθε φορά που οι δυνάμεις της Χαμάς αποκαλύπτουν τις κρυψώνες τους με απλούς πυροβολισμούς, χωρίς στην πραγματικότητα να βγαίνουν σε κάποια ανοιχτή περιοχή.

8. Παρά όλες τις παραπάνω επιτυχίες, ο Ισραηλινός Στρατός μιλά για τη δολοφονία μονοψήφιων δυνάμεων ή μερικές δεκάδες δυνάμεων της Χαμάς κάθε φορά, ακόμα, πουθενά, πουθενά κοντά στις πολλές χιλιάδες ή ακόμα και μερικές δεκάδες χιλιάδες που μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσει για να νικήσει ολοκληρωτικά τη Χαμάς και να τα καταφέρει. πολύ πιο δύσκολο για αυτήν να ανασυνθέσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις για μια εξέγερση μετά από οποιαδήποτε αρχική ισραηλινή «νίκη».

9. Μια συμβουλή για το γεγονός ότι η επιτυχία του Ισραηλινού Στρατού στη δολοφονία των δυνάμεων της Χαμάς σε μεγάλες ποσότητες εξακολουθεί να είναι περιορισμένη είναι ο σχετικά μικρός αριθμός των απωλειών του Ισραηλινού Στρατού μέχρι σήμερα . Μεγάλοι όγκοι δυνάμεων της Χαμάς δεν θα εμπλακούν και θα συνεχίσουν να κρύβονται έως ότου εκτεθούν πραγματικά ακόμη μεγαλύτεροι αριθμοί δυνάμεων του IDF και εισέλθουν σε πιο επικίνδυνες περιοχές

10. Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει διεισδύσει στο νοσοκομείο Σίφα ή σε άλλες κρίσιμες περιοχές όπου κρύβονται κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χαμάς και οι οποίες θα πρέπει να αναληφθούν εάν το Ισραήλ θέλει κάποια στιγμή να επιτύχει την «ανατροπή» της Χαμάς με οποιαδήποτε πιο μακροπρόθεσμη έννοια.

11. Παρά την αξιοσημείωτη διάσωση ενός ομήρου, μιας γυναίκας ισραηλινής στρατιωτικής επιφυλακής από το Nahal Oz, η συντριπτική πλειοψηφία των έως και 230 ομήρων είναι ακόμα στο παιχνίδι. Το IDF δεν έχει σημειώσει ακόμη πρόοδο στην απελευθέρωση ενός πιο σημαντικού αριθμού επιχειρησιακά. Ομοίως, η Χαμάς κρατά πολλούς ομήρους σε ευαίσθητες περιοχές για να αποτρέψει το Ισραήλ από το να επιτεθεί σε αυτές τις περιοχές, ειδικά όσον αφορά τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς.

12. Το IDF και η κυβέρνηση ανησυχούν πολύ για την πτώση της διεθνούς νομιμότητας, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια καλύτερη στρατηγική για τον εξορθολογισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, ούτε έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο για την ταχύτερη επίτευξη των πολεμικών στόχων χωρίς να χάσουν περισσότερους στρατιώτες του IDF και να σκοτώσουν περισσότερους Παλαιστίνιους πολίτες .