Ο εκσυγχρονισμός των AH-64A Apache που υιοθέτησε το Ισραήλ δίδαγμα για την ΕλλάδαΣτη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γάζα, το Ισραήλ χρησιμοποιεί μια σειρά προηγμένων οπλικών συστημάτων, ένα εξ αυτών είναι και το επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache. Φωτογραφίες από τις συγκρούσεις της Γάζας δείχνουν ισραηλινά AH-64 να μεταφέρουν, στην άτρακτο και πίσω από το πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ένα ατρακτίδιο, το οποίο περιέχει ηλεκτρονικά συστήματα. 

Η προσθήκη αυτή είναι η επιλογή του Ισραήλ για την οικονομική και αποτελεσματική αναβάθμισης των AH-64A στο επίπεδο AH-64D. Να σημειωθεί ότι τα ισραηλινά AH-64A/D (30 και 17 αντίστοιχα) ενσωματώνουν πολλά υποσυστήματα ισραηλινής προέλευσης, όπως το σύστημα επικοινωνιών και διαβίβασης δεδομένων RAVNET-300 της Rafael, σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών της Elta, το σύστημα αποστολής HELICOM της Elbit και εγχώριο σύστημα αυτοπροστασίας. 

Επίσης, τα ελικόπτερα ενσωματώνουν και ισραηλινής προέλευσης όπλα, όπως είναι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Spike-NLOS.

Με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο και την ανάγκη αναβάθμισης των AH-64A, το Ισραήλ επέλεξε την ενσωμάτωση ενός ατρακτιδίου ηλεκτρονικών συστημάτων εξωτερικά. Μολονότι δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το τι ηλεκτρονικά συστήματα περιλαμβάνει το ατρακτίδιο, η ιστοσελίδα «The Drive» αναφέρει ότι «το ατρακτίδιο ηλεκτρονικών συστημάτων φέρνει τα ισραηλινά AH-64A κοντά στα νεότερα AH-64D». 

Η λύση αυτή προκρίθηκε καθώς το πρόγραμμα αναβάθμισης 12 AH-64A στο επίπεδο AH-64D αποδείχθηκε πολύπλοκο και τελικά ασύμφορο. Τα ελικόπτερα έπρεπε να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, να αναβαθμιστούν και στη συνέχει να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

 Να σημειωθεί ότι ένας από τους ρόλους που αναλαμβάνουν τα ισραηλινά AH-64 είναι και αυτός της κατάρριψης UAV, όπως συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου του 2018 με την κατάρριψη ενός ιρανικού UAV με τη χρήση πυραύλους AGM-114 Hellfire. Μια εξίσου σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν είναι αυτής της συλλογής πληροφοριών, της επιτήρησης και της αναγνώρισης.