Τώρα-Έκτακτο: Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων - Όλοι οι δικαιούχοιΣε ανακοινώσεις για έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδίοφωνο του ΣΚΑΪ.


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες - που κυκλοφορούσαν από χθες - πως η κυβέρνηση προχωρά σε έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων για το 2023 - τύπου επιταγή ακρίβειας - σε συγκεκριμένες ομάδες.

Τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού μας επιτρέπει να στηρίξουμε τα αδύναμα νοικοκυριά. Μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 350 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε τα ευάλωτους νοικοκυριά», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων του ΟΠΕΚΑ θα έχουμε αύξηση 150 ευρώ σε όλα τα επιδόματα π.χ. ένα ζευγάρι με δύο παιδιά θα έπαιρνε 140 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα πάρει 350 ευρώ. Θα ενισχύσουμε με 200 ευρώ συμπολίτες μας με αναπηρία που παίρνουν επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ .

 Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τέλος θα ενισχύσουμε με 150 ευρώ και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είχαν προσωπική διαφορά και αυτό θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες».

Η πληρωμή θα γίνει τον Δεκέμβριο.