Έσκισαν τα "βατράχια" της Ελλάδας στην πολυεθνική άσκηση "Aegean Seal II/2023"Κατά την διάρκεια της υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια με έμφαση στις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων.

Σε ακόμα μία υψηλού επιπέδου και πολυεθνική άσκηση συμμετείχε η Ελλάδα, από την Δευτέρα 06 έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ελληνικές δυνάμεις έδειξαν την ποιότητά τους στην Πολυεθνική Άσκηση "Aegean Seal ΙI/2023", στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σενεγάλης.

Η "Aegean Seal ΙI/2023" είναι άσκηση τύπου Live Exercise/Invitation Exercise που οργανώνεται και διευθύνεται από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ) και αποσκοπεί στην εκπαίδευση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων σε αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα όπως:

● 2 Ταχύπλοα Σκάφη (Τ/Χ) ΑΕΤΟΣ.
● 1 Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ/VSW).
● 1 Στοιχείο Διοίκησης και Ελέγχου.

Κατά την διάρκεια της υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια με έμφαση στις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (Very Shallow Water – VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (Explosive Ordnance Disposal – EOD/Counter Improvised Explosive Devices – C-IED), τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.Πηγή:www.thetoc.gr