Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν και πυρηνικό υποβρύχιο στη Μέση ΑνατολήΗ Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Οχάιο έχει σταλεί στη Μέση Ανατολή.

Η κλάση υποβρυχίων πυρηνικής ενέργειας Οχάιο είναι η κλάση των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κλάση του Οχάιο αντικατέστησε τις κλάσεις Benjamin Franklin και Lafayette. Φτάνει ταχύτητες των 25 κόμβων και μπορεί να μετακινηθεί σε βάθη 400 μ. Τα πλοία της κατηγορίας Οχάιο έχουν εκτόπισμα 18.750 τόνους. Αυτό που κάνει τα Οχάιο ωστόσο να είναι τα κορυφαία στον κατάλογο είναι ότι αν και έχουν το μισό εκτόπισμα της κλάσης Typhoon και 25% λιγότερη μετατόπιση της κλάσης Borei, εξακολουθούν να διαθέτουν περισσότερη ισχύ πυρός. Φέρει 24 πυραύλους Trident II, έναντι 20 βλημάτων από τα Borei II και 20 βλήματα από τα Typhoon.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στην ανατολική Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, «για την αποτροπή εχθρικών ενεργειών εναντίον του Ισραήλ» και «κάθε προσπάθειας να εξαπλωθεί ο πόλεμος μετά την επίθεση της Χαμάς», όπως είχε ανακοινώσει μια εβδομάδα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο Λόιντ Όστιν.

Το USS Eisenhower και τα πλοία συνοδείας του ενώθηκαν με το πρώτο αεροπλανοφόρο που αναπτύχθηκε στην περιοχή, επιδεικνύοντας την «ατσάλινη δέσμευση» της Ουάσιγκτον «στην ασφάλεια του Ισραήλ» και την «αποφασιστικότητά της να αποτρέψει οποιονδήποτε κρατικό ή μη κρατικό παράγοντα που επιδιώκει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου», είχε δηλώσει τότε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Εκτός των αεροπλανοφόρων οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει και μαχητικά αεροσκάφη F-15E και αεριωθούμενα αεροσκάφη A-10 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.