«Σκυλιά του πολέμου»! Ανώτατοι Αξιωματικοί Διοικητές του IDF μάχονται στην πρώτη γραμμή



Η Διοίκηση δια του παραδείγματος που ακολουθούν οι Ισραηλινοί Αξιωματικοί Διοικητές μαχόμενοι δίπλα-δίπλα με τους στρατιώτες τους αποτελεί θεμελιώδη αρχή χρηστής Διοίκησης που οδηγεί στη νίκη

Οι μάχες μεταξύ Ισραήλ -Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση κάτω από σφοδρά  Ισραηλινά πυρά αλλά και πείσμονα αντίσταση που προβάλλουν οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης, παρά την συντριπτική υπεροχή σε πύρ -οπλικά συστήματα και μέσα των IDF.

Αξιωματικοί και στρατιώτες μηχανικού του IDF καταγράφουν απώλειες
Ήδη το Ισραήλ επισήμως ανακοίνωσε το θάνατο 50 στρατιωτικών του στις μάχες με την Χαμάς στη Γάζα μέχρι στιγμής, δημοσιοποιώντας  παράλληλα ονοματεπώνυμα -φωτογραφίες και Μονάδες που αυτοί ανήκαν.

Βαρύ είναι το  τίμημα μεταξύ των νεκρών σε στρατιώτες του Μηχανικού το οποίο αποτελεί με τα θωρακισμένα οχήματά του τον προπομπό των αρμάτων και του μηχανοκίνητου πεζικού, αλλά και σε Αξιωματικούς του IDF.

Ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματικοί μάχονται στην πρώτη γραμμή
Ωστόσο αυτά δεν απέτρεψαν Ανώτατους Αξιωματικούς Διοικητές του IDF  να μάχονται στην πρώτη γραμμή με το όπλο στο χέρι παρά την σφοδρή αντίσταση της Χαμάς.

Σφοδρές μάχες με απώλειες  Ισραηλινών αρμάτων  Merkava και αιχμαλώτιση τρομοκρατών της Χαμάς
Οι μάχες είναι ιδιαίτερα σφοδρές με τους  τρομοκράτες της Χαμάς να  καταφέρνουν πλήγματα σε αρκετά άρματα μάχης Merkava III/IV των IDF,  τα οποία ωστόσο δεν είχαν εξοπλιστεί με συστήματα αυτοπροστασίας Trophy.

Παρόλα αυτά, ο προηγμένος σχεδιασμός αυτών των αρμάτων  προστάτευσε τις ζωές του πληρώματος τους,αφού τα άρματα εκκενώνονται από τη Γάζα  προς επισκευή τους χωρίς να είναι κατεστραμμένα.

Αιτία για τις απώλειες των Ισραηλινών αρμάτων μάχης MERKAVA είναι η συντονισμένη δράση ομάδων τρομοκρατών της Χαμάς με αντιαρματικά όπλα. Εναντίον τους οι IDF χρησιμοποιούν drones προκειμένου να τους εξοντώσουν νωρίτερα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν και στα υπόγεια τούνελ της Χαμάς, επιχειρώντας αρχικά είτε να τα μπαζώσουν είτε να τα ανατινάξουν, με αποτέλεσμα αρκετοί μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης να βγαίνουν από αυτά και να συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι.

Η σημασία της Διοίκησης δια του παραδείγματος στη μάχη
Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι παρά τις απώλειές τους οι Αξιωματικοί του IDF, ακόμη και Ανώτατοι Διοικητές, μάχονται στην πρώτη γραμμή δίπλα στους Ισραηλινούς στρατιώτες, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, αφού ως γνωστόν η Διοίκηση δια του παραδείγματος αποτελεί θεμελιώδη κανόνα χρηστής Διοίκησης.

Τέλος οι Ισραηλινοί Διοικητές έχουν άμεση επίγνωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να επεμβαίνουν άμεσα με την έκδοση Διαταγών πεδίου μάχης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συντονίζοντας παράλληλα τα πυρά υποστηρίξεως από αεροπορία-επιθετικά ελικόπτερα και πυροβολικό, προς άρση και καταστροφή των θυλάκων αντίστασης της Χαμάς.