Ερντογάν κατά πάντων επειδή δεν παίρνει πολεμικά αεροπλάνα – Απείλησε με τους ρωσικούς S-400Έξαλλος με τη Δύση είναι και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επίσκεψή του Τούρκου προέδρου στη Γερμανία εξελίχθηκε σε φιάσκο για τα συμφέροντα της Τουρκίας και συγκεκριμένα όσον αφορά τα εξοπλιστικά που δεν του παρέχει η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Έτσι ο Ερντογάν απείλησε και πάλι με τους ρωσικούς S-400 σε περίπτωση που δεν πάρει οριστικά Eurofighter, όπως κάνει κάθε φορά που η Δύση δεν του παρέχει μαχητικά αεροσκάφη.

Φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στο Ισραήλ και τον Νετανιάχου, αποκαλώντας τον δυνάστη, ενώ πήρε παίρνοντας για μία ακόμη φορά το μέρος της Παλαιστίνης.

Παράλληλα έκανε λόγο για μεγάλη Τουρκία, η οποία είναι τόσο ισχυρή σύμφωνα με τον Ερντογάν που… ξεχειλίζει πέρα από τα σύνορά της, προστατεύοντας, όχι μόνο τους παλαιστίνιους, αλλά και όλους τους… κατατρεγμένους μουσουλμάνους.

Επιπλέον αναφερόμενος στον Γερμανό πρόεδρο Όλαφ Σολτς και τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τους αποκάλεσε ιμπεριαλιστές σταυτοφόρους, που στόχος τους είναι να βάλουν τρικλοποδιά στην πορεία της μεγάλης Τουρκίας, η οποία εκτείνεται από την Κύπρο και τη Λιβύη μέχρι τις ακτές της ανατολικής μεσογείου.

Κατά τον Ερντογάν η Ευρώπη και η Αμερική κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους ενώ μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρο αναφέρθηκε στην Αγιά Σοφιά, πανηγυρίζοντας επειδή την έχει μετατρέψει σε τζαμί.