Ο ρωσικός στρατός θα φθάσει τα 2,2 εκατομμύρια άτομα- νέο διάταγμα του Ρώσου προέδρουΤο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων θα αυξηθεί  κατά 170 χιλιάδες και θα φθάσει τα 2,2 εκατομμύρια άτομα.

Αυτό, σύμφωνα με τα ρωσικά Media, θα επιτευχθεί με συμβασιούχους στρατιώτες καθώς δεν σχεδιάζεται σημαντική αύξηση της στράτευσης για στρατιωτική θητεία και δεν προβλέπεται επιστράτευση.

«Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για το επίπεδο στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων: θα αυξηθεί σε 2.209.130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτικών. Το προηγούμενο διάταγμα του Αυγούστου 2022 όριζε το επίπεδο στελέχωσης σε 2.039.758 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.150.628 στρατιωτών», όπως γράφει η Gazeta ru.

Σύμφωνα, επίσης, με τη ρωσική ‘rbc’, «Αυτή είναι η δεύτερη επέκταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Το Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε αυτή την απόφαση «επαρκή απάντηση στις επιθετικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ». 

Ταυτόχρονα, το ρωσικό υπουργείο σημειώνει ότι αποκλείει το ενδεχόμενο διενέργειας νέας επιστράτευσης και αύξησης του αριθμού των στρατευσίμων, υποσχόμενο να αυξήσει τον αριθμό με «πολίτες που εκφράζουν την επιθυμία να κάνουν στρατιωτική θητεία βάσει σύμβασης».

«Ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού του ρωσικού στρατού θα αυξηθεί κατά σχεδόν 170 χιλιάδες άτομα, το αντίστοιχο διάταγμα υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν».


The Hellenic Information Team