Συνεκπαίδευση του Ναυτικού, της Αεροπορίας και των Πεζοναυτών με αμερικανικά αεροσκάφηΚατά την διεξαγωγή της συνεκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ εκτελέστηκαν πυρά από το αεροσκάφος AC-130 Gunship, με κατάδειξη από την ομάδα JTAC, στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ

Συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αεροσκάφους AC-130 Gunship των ΗΠΑ πραγματοποίθηκε την περασμένη Τετάρτη (6/12) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου.

Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:

- Από την Πολεμική Αεροπορία, ένα ζεύγος Μαχητικών Αεροσκαφών F-4 σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS).
- Από το Πολεμικό Ναυτικό, προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών με ένα Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς MARK V (ΣΑΠ-ΤΜ/Mk-V).
- Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, μια Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) και προσωπικό με ένα Ταχύπλοο Σκάφος (Τ/Χ).

Κατά την διεξαγωγή της συνεκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ εκτελέστηκαν πυρά από το αεροσκάφος AC-130 Gunship, με κατάδειξη από την ομάδα JTAC, στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.

«H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.