Πολεμική Αεροπορία: Ακόμα ένα F-16 Viper στα χέρια μας - Το 15ο μαχητικό που ολοκληρώνει τις πτητικές δοκιμασίεςΗ πρώτη Μοίρα Viper της Πολεμικής Αεροπορίας έχει ήδη συμπληρωθεί από τον Σεπτέμβριο

προστεθεί στην 340 Μοίρα με έδρα την Κρήτη. Αυτό αντιπροσωπεύει το 15ο μαχητικό που ολοκληρώνει τις πτητικές δοκιμές μετά την εγκατάσταση των νέων συστημάτων και πιστοποιείται ως έτοιμο για μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει το 16ο που αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές εδάφους εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr

Η πρώτη Μοίρα Viper της Πολεμικής Αεροπορίας

Η πρώτη Μοίρα Viper της Πολεμικής Αεροπορίας έχει ήδη συμπληρωθεί από τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την 343 «Αστέρι» η οποία διαθέτει 13 αναβαθμισμένα F-16 και πλέον, όσα μαχητικά βγαίνουν από τα υπόστεγα της ΕΑΒ, εντάσσονται στην Μοίρα 340 με κωδικό «Αλεπού».

Κάθε μία από τις τέσσερις Μοίρες Viper θα αποκτήσει αρχικά 13 αεροσκάφη και στη συνέχεια θα αναβαθμίσει τα υπόλοιπα μαχητικά της, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του αεροπορικού επιτελείου.

Η ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας είναι πολύ ευχαριστημένη για τον ρυθμό παραλαβής και σύντομα η χώρα θα έχει αποκτήσει ένα στόλο από ενισχυμένα αεροσκάφη του τύπου.