Θρίλερ με Τούρκο – Επικαλείται πολιτική δίωξη, αλλά δικάζεται για εμπορία ν@ρκωτικών...Υπό κράτηση παραμένει ο 50χρονος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα της Interpol, στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα οδηγήθηκε στο τμήμα εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του εντάλματος ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Τουρκία αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενος μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών περί της έκδοσης του.

Ο 50χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως αναφέρει το Grtimes.gr.

Όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προς εξακρίβωση των στοιχείων του, όπου διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα της Interpol.

Σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 16 έτη και 3 μήνες, για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 10 έτη, για υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης με ποινή 2 έτη και έναν μήνα και για παραχάραξη επίσημων εγγράφων με ποινή 2 έτη.

Πηγή lawandorder.gr