Επίδομα Ανεργίας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (OBA)ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.)

Κύριε Υπουργέ.
Η μη ένταξη των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), που απολύονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο ταμείο ανεργίας και η συνεπακόλουθη μη καταβολή του προβλεπόμενου πενιχρού επιδόματος ανεργίας, όπως τουλάχιστον παραδέχεστε και εσείς με το (γ) έγγραφό σας, προβλημάτισε όσους νέους ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή στους κατά καιρούς διαγωνισμούς πρόσληψης και τους
αποθάρρυναν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Ωστόσο, αυτό που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους νέους ήταν η παραδοχή εκ μέρους σας ότι το πρόβλημα υπάρχει γιατί δεν προβλέπεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Δηλαδή λέτε στους νέους μας ότι εσείς, ως συντάκτης και εισηγητής νόμων ενδιαφέροντος του υπουργείου σας, δεν έχετε τη βούληση να διορθώσετε την αβλεψία και να εισηγηθείτε στον νομοθέτη (το κοινοβούλιο)
συμπληρωματικές διατάξεις επί του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. 

Το οξύμωρο δε της υπόθεσης είναι ότι οι εν ενεργεία ΟΒΑ καταβάλλουν μέχρι κεραίας εισφορά
αλληλεγγύης υπέρ ανέργων. Υπέρ των άλλων ανέργων όμως και όχι των ίδιων τους των εαυτών. Ξέρετε τι λένε οι νέοι μας κε υπουργέ; «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

Δεδομένου ότι το νομοθετικό πλαίσιο καθορίζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, σας προκαλούμε εδώ και τώρα να καταθέσετε νομοθετική διάταξη για τη διόρθωση της αβλεψίας, εντάσσοντας του απολυμένους Ο.Β.Α. στους δικαιούχους της τακτικής επιδότησης ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α., ώστε να μην αναγκάζονται για λόγους βιοπορισμού μετά την απόλυσή τους να αιτούνται την εφάπαξ αποζημίωσή
Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας – Έτος ιδρύσεως 2017 τους, αποστερώντας τους σημαντικό συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας. Καταθέστε την εσείς και ας την απορρίψει το νομοθετικό σώμα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και
διευκρίνησης.

Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο