Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος – Το ιατρικό ανακοινωθέν....«Το είχε ξαναστείλει στην εντατική»Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και με κακώσεις νοσηλεύεται ο 4χρονος από τα Μέγαρα που δέχθηκε την άγρια κακοποίηση του συντρόφου της μητέρας του. 

Το παιδί από τα Μέγαρα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται σε κώμα στη ΜΕΘ, μετά την άγρια κακοποίηση που δέχθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του.

Μάλιστα, η μητέρα του 4χρονου δήλωσε ότι οι γιατροί της είπαν να μην έχει ελπίδες για την κατάσταση του παιδιού. Έξαλλος είναι ο πατέρας του, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για τον 23χρονο σύντροφο ότι «καλύτερα να τον πιάσει η αστυνομία παρά εγώ στα χέρια μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε καταγγελία στις 8 Ιανουαρίου ότι τα παιδιά κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα. Μάλιστα, η καταγγελία ανέφερε πως τόσο η μητέρα όσο και ο σύντροφός της μεθούσαν συνεχώς και στη συνέχεια ξεσπούσαν στα παιδιά.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο από τα Μέγαρα:

Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος δράστης αναζητείται από τις Αρχές.

«Το είχε ξαναστείλει στην εντατική» λέει η γιαγιά του 

Σοκάρει η μαρτυρία της γιαγιάς του 4χρονου από τα Μέγαρα, το οποίο μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Όπως λέει στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο η γιαγιά του μικρού παιδιού, ο σύντροφος της κόρης της χτυπούσε το παιδί και το είχε στείλει ξανά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Live News η γιαγιά του 4χρονου αγοριού από τα Μέγαρα, ο σύντροφος της κόρης της «δεν έδειχνε τίποτα μπροστά. Όταν το έπαιρνε (σ.σ. το παιδί) βλέπαμε μελανιές στον λαιμό, στα μούτρα».

«Πού χτύπησε» τον ρώταγα «το παιδί;», «έπεσε και χτύπησε με τα αδέρφια του στις κούνιες» μου απαντούσε, αποκαλύπτει η γιαγιά του 4χρονου, κατηγορώντας τον σύντροφο της κόρης της ότι έλεγε ψέματα.

Μιλώντας στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η γιαγιά του παιδιού ήταν ξεκάθαρη για τον φερόμενο ως δράστη, υποστηρίζοντας:

«Το χτύπαγε αυτός το παιδί. Αυτός το έχει ξαναχτυπήσει στη Λαμία το παιδί, είχε ξαναπάει στην εντατική το παιδί. Το χτύπαγε, δεν ξέρω για ποιον λόγο τώρα, τι έγινε».

Επιπλέον, ανέφερε για τον ίδιο πως: «Η κόρη μου έλειπε, δεν ήταν εκεί. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι γιατί την είχε στη Λαμία λένε και δεν την άφηνε την κοπέλα να βγει έξω. Έχει βάλει προστασία ο εισαγγελέας για τα παιδιά και γι’  αυτή και ότι τον ψάχνουν».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο, αλλά και στην ίδια. 

Τα υπόλοιπα αδέλφια του μικρού έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με εισαγγελική εντολή, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8 Ιανουαρίου είχε γίνει καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που αφορούσε τα παιδιά της οικογένειας, για παραμέληση και είχε ειδοποιηθεί η εισαγγελία.

Πηγή newsit.gr