Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμαΈρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα καθώς η υπόλοιπη… δουλειά θα γίνεται από drone τεχνολογία.

Μιλώντας για το σχεδιασμό της μελλοντικής φρεγάτας Type 32 του Βασιλικού Ναυτικού, ο Τζον Χόουϊ, διευθυντής εσωτερικών υποθέσεων στα Babcock Shipyards, είπε ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει στο μισό το πλήρωμα της φρεγάτας σε σύγκριση με τη φρεγάτα Type 31, από την οποία θα προέλθει και η οποία πρέπει να αντικαταστήσει μέρος των ανθυποβρυχιακών φρεγατών τύπου 23.

Έρχονται φρεγάτες με μόνο 50 μέλη πλήρωμα
«Για να το επιτύχουν αυτό, οι Βρετανοί μηχανικοί θα βασιστούν στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, ιδίως όσον αφορά τα αυτόνομα πλοία, για να αναλάβουν τις λειτουργίες μέρους του πληρώματος», σημειώνει το meta-defense.fr.

Oι Άγγλοι πιστεύουν ότι έως το 2035 θα έχουν καταφέρει να φτιάξουν φρεγάτες με 50 μέλη πληρώματος καθώς και να δημιουργήσουν πλήρως ρομποτικά πλοία.

Οι φρεγάτες τύπου 23 Duke-class, οι οποίες θα αντικατασταθούν από τη φρεγάτα Type 32 στο Βασιλικό Ναυτικό, έχουν πλήρωμα 185 μελών.