Ξίφη – Διαμνημονεύσεις των Αξιωματικών ΕΔΑξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, με τα όσα καταγράφονται στη (γ) σχετική Απάντηση ΥΕΘΑ που δώσατε στη Βουλή και αφορούσε τα ξίφη-διαμνημονεύσεις των Αξκών εξ Ανθστών. 

Λυπούμαστε ειλικρινά που αν και πολιτικός μας προϊστάμενος, δεν γνωρίζετε αλλά και δεν σας ενημέρωσε κάποιος από τους τόσους συνδικαλιστές που έχετε στο Στρατιωτικό Γραφείο Σας, πως ΑΠΑΝΤΕΣ οι Αξκοί φέρουν ως απαραίτητο στοιχείο συγκεκριμένων στολών τα ξίφη με τα παρελκόμενά τους. Δηλαδή, για να γίνουμε πιο κατανοητοί, δεν υπάρχει διαχωρισμός στις στολές με τους προερχόμενους Αξκούς ΑΣΕΙ να φέρουν ξίφος ενώ αντίστοιχα οι εξ ΑΣΣΥ-ΕΜΘ να τους απαγορεύεται να  φέρουν ή να το φέρουν «χαριστικώς» όπως εμμέσως  πλην  σαφώς  αφήσατε  να  εννοηθεί με την Απάντησή Σας στη Βουλή των Ελλήνων.

Μάλιστα, είναι πραγματικό λυπηρό, Αξκοί με άνω των 20 και 30 ετών Υπηρε-σίας (προερχόμενοι από ΑΣΣΥ-ΕΜΘ) να αναγκάζονται να δανείζονται τα ξίφη για να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα από συναδέλφους και νεότερους σε βαθμό (αφού πολλοί εξ αυτών ήδη είναι Υπολοχαγοί και αντιστοίχων βαθμών) και φυσικά άνισης σύγκρισης της προσφοράς τους έως τότε στις ΕΔ. 

Όσον αφορά τώρα τις διαμνημονεύσεις-παράσημα που αναφέρατε, ότι όλα  βαίνουν καλώς πλην ελαχίστων περιπτώσεων, απλώς σας ενημερώνουμε ότι μετά τη σχετική Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κουπελόγλου της Ελληνικής Λύσης, μόνο στην ΠΑ, άνω των 2000 διαμνημονεύσεων δρομολογήθηκαν εντός ολίγων ημερών (εκκρεμούν οι απονομές) και προφανώς δεν ήταν εκκρεμότητες εκείνων των ημερών-μηνών αλλά πολύ παλαιότερες. 

Κύριε Υπουργέ, επειδή τα ξίφη και οι διαμνημονεύσεις - παράσημα είναι αναπόσπαστο στοιχείο συγκεκριμένων στρατιωτικών στολών  για όλους τους Αξκούς  (ανεξαρτήτου δηλαδή θεσμού προέλευσης), παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε  για  ενέργειες αρμοδιότητάς σας ώστε και να απονεμηθούν σε όσους υφίσταται εκκρεμό-τητα και να απονέμονται τα ξίφη εφεξής σε άπαντες τους νέους Αξκούς,  μηδενός  εξαιρουμένου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία. 

Η Ελληνική Λύση προς την οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο μας, όπως και τα λοιπά κοινοβουλευτικά κόμματα, παρακαλούνται για την εκ νέου ανάδειξη του θέματος δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε σύντομα να αρθεί η αδικία απέναντι στους νέους Αξκούς προερχόμενους από ΑΣΣΥ-ΕΜΘ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                                           Κατραντζόγλου Ιωάννης
6983-501588                                                              6983-505524