Τα drones MQ-Reaper είναι πιο ακριβά από τα Rafale και τα F-35;Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Κογκρέσο τους για πιθανή πώληση 31 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9B Sky Guardian, ικανά να οπλιστούν για αποστολές κατά της επιφάνειας και κατά των υποβρυχίων, στην Ινδία, μαζί με μια σειρά από όπλα και αισθητήρες, όλα αξίας 4 δισ. δολαρίων.

Το κόστος μιας γυμνής πλατφόρμας drone θα είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα πλήρες συμπλήρωμα όπλων όπως βόμβες με λέιζερ ή πυραύλους θα κοστίσει άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ένας ανώτερος υπάλληλος της IAF.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η IAF θα προτιμήσει την απόκτηση περισσότερων μαχητικών πολλαπλών ρόλων με πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς και ο ινδικός στρατός θα κοιτάξει προς την αντικατάσταση των παλιών αρμάτων μάχης T-72. Το ινδικό ναυτικό χρειάζεται περισσότερα πλοία επιφανείας στη θάλασσα παρά ένα ένοπλο drone για να προβάλλεται ως δύναμη Ινδο-Ειρηνικού», αναφέρει το eurasiantimes.com.

Τα drones MQ-Reaper είναι πιο ακριβά από τα Rafale και τα F-35;
Την ώρα που η Ινδία ο Ινδός βετεράνος πιλότος μαχητικών και εξέχων αμυντικός σχολιαστής Vijainder K Thakur τονίζει ότι τα κόστη για άλλες εναέριες πλατφόρμες είναι:

Rafale – 98 εκατομμύρια δολάρια
F-35 – 89,2 εκατομμύρια δολάρια
Su-30MKI – 42 εκατομμύρια δολάρια
Heron-2 Drone – 6 έως 10 εκατομμύρια δολάρια

Το προβλεπόμενο κόστος του μαχητικού stealth Su-75 Checkmate είναι 30 εκατομμύρια δολάρια.