Δεν κρύβεται πλέον ο Ερντογάν: Έχει λογική αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! – Που υπερέχει η ΤουρκίαΠιο εχθρική από ποτέ προς την Ελλάδα είναι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, καθώς ο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί με ακραίο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τόσο ο 70χρονος πρόεδρος όσο και οι επιτελείς του προκαλούν και προσβάλλουν την χώρα μας σε κάθε ευκαιρία. Αιγαίο, παραβιάσεις, Κύπρος, λαθρομετανάστευση, «Γαλάζια Πατρίδα», απειλές πολέμου και γενικά ό,τι μπορούν να κάνουν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν το κάνουν.

Για μία ακόμη φορά άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του είναι «νησί σταθερότητας», επαναφέροντας και το αφήγημα της καρδιάς του, σύμφωνα με το οποίο φτάνουν τα πραγματικά σύνορα της Τουρκίας: «Όταν κοιτάζουμε όμως την γεωγραφία της καρδιάς μας, πονάει η ψυχή μας απο τη Γάζα στη Συρία, απο την Υεμένη μέχρι και το Αφγανιστάν δυστυχώς τα αδέλφια μας ζουν αυτή την περίοδο του Ραμαζανιού, την ζουν μέσα στον πόνο, το αίμα μέσα στη φωτιά.

 Ο πόλεμος των δυο γειτόνων μας στη Μαύρη Θάλασσα, της Ρωσίας με την Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και δυο χρόνια Σε πολλές χώρες της Ευρώπης επικρατεί ο φόβος της εξάπλωσης του πολέμου στα δικά τους εδάφη. Κανένας δεν ξέρει το τι θα συμβεί αύριο και που θα ξεσπάσει κρίση. Μέσα σε όλα αυτά, η Τουρκία εμφανίζεται ως ένα νησί σταθερότητας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ προέταξε και πάλι τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν οι Τούρκοι θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφοβίσει τους αντιπάλους της χώρας του, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Έτσι ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε στους αιθέρες; Είμαστε εκεί με τα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη; Θα κάνουμε κι άλλα. Eίμαστε εκεί με το Kizilelma; Θα συνεχίσουμε. Είμαστε εκεί με το Akinci; Θα συνεχίσουμε έτσι. Στον κόσμο στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είμαστε στις πρώτες 3 ή 4 χώρες. Αυτή η χώρα που τα κάνει όλα αυτά ονομάζεται Τουρκία. Με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, το Kaan, γίναμε από τις 4 χώρες στον κόσμο που μπορούν να παράγουν μαχητικό 5ης γενιάς».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος «ο Ερντογάν έχει λογική αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ενώ εξήγησε πως ο τουρκικός στρατός υπερέχει έναντι του ελληνικού στα διάφορα «μικρά συστήματα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για έναν στρατό. Δηλαδή εκτός από τα F-16, εκτός από τα F-35, εκτός από τις Belharra, χρειάζονται όλα αυτά τα μικρότερης εμβέλειας συστήματα τα οποία όμως είναι εξαιρετικά αποφασιστικά στο πεδίο της μάχης. Εκεί η Τουρκία προηγείται πάρα πολύ υμών. Έχει έναν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ελικοπτέρων κι εναέριων μέσων, τα οποία εμείς δεν έχουμε.»

ΠΗΓΗ