Πολεμική Αεροπορία: Το ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Astor IV προτείνει η My-KonsultΤο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας My-Konsult, μέλος της Scandinavian Astor Group, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εκπαιδευτικού/τακτικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Αstor IV. Το Astor IV είναι σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης, το οποίο χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση, αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Οι αποστολές που εκτελεί το Astor IV είναι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές, και από μεγάλες αποστάσεις, οι παρεμβολές για την προστασία του αεροσκάφους-φορέα, η παροχή ηλεκτρονικής υποστήριξης, η εξομοίωση ηλεκτρονικών απειλών κ.ά. 

Το σύστημα αποτελείται από δύο (2) ατρακτίδια έτσι ώστε να διαχωριστούν οι παρεμβολές και οι λήψεις. Έτσι το Astor IV μπορεί ταυτόχρονα να λαμβάνει δεδομένα και παράλληλα και εκτελεί παρεμβολές. Τα ατρακτίδια λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων «S» (E/F), «C» (G), «X» (H/I/J) και Ku (J).