Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας που τρέμει η Τουρκία και είναι ο λόγος που θέλει αποστρατικοποίηση των νησιώνΤο ισχυρό όπλο της Ελλάδας που τρέμει η Τουρκία και είναι ο λόγος που θέλει αποστρατικοποίηση των νησιών αφορά και στους 3.500 Έλληνες κομάντο.

Η Ελλάδα μετά τα Ίμια πήρε την απόφαση να μην υπάρξουν ποτέ ξανά νέα Ίμια. Έτσι ετοίμασε ένα «σώμα» 3.500 κομάντο για άμεση επέμβαση όπου και όταν χρειαστεί.

Και δεν μιλάμε απλά για ένα «σώμα» ειδικών δυνάμεων. Μιλάμε για ένα σώμα από τα καλύτερα στον κόσμο, άρτια εκπαιδευμένο και οπλισμένο, με συνεχείς διακρίσεις στο εξωτερικό.

Το ισχυρό όπλο της Ελλάδας που τρέμει η Τουρκία και είναι ο λόγος που θέλει αποστρατικοποίηση των νησιών
Η Τουρκία ξέρει πως με την ύπαρξη αυτών των 3.500 κομάντο, δεν μπορεί να είναι ποτέ ήσυχη. Έτσι, η αποστρατικοποίηση των νησιών ελπίζει ότι θα της δώσει τον κατάλληλο χρόνο αντίδρασης.

Εκτός των άλλων βέβαια, η δυνατότητα της Ελλάδας να κάνει ελληνική λίμνη το Αιγαίο, κόβοντας την πρόσβαση σε όλα τα τουρκικά πλοία, έχει την βάση της στην ικανότητα άμυνας των ελληνικών νησιών και στα όπλα που αυτά φέρουν ή θα φέρουν στο μέλλον.