Αποφασισμένο το ΝΑΤΟ: Στέλνει περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία!Ξεκάθαρα είναι τα σχέδια που έχει το ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα τα κράτη-μέλη αναζητούν στα αποθέματά τους, προκειμένου να βρουν συστήματα αεράμυνας, για να στείλουν στην Ουκρανία.

Με αυτόν τρόπο θα ανταπεξέλθουν στις εκκλήσεις της Ουκρανίας και φυσικά στις δικές τους δεσμεύσεις προς τη χώρα,  προκειμένου να στηρίξουν την άμυνα της.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επανέλαβε την επείγουσα ανάγκη για προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού και κυρίως συστημάτων patriot.

Έτσι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε ότι η συμμαχία θα παραδώσει συστήματα αεράμυνας, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το χρονικό πλαίσιο και φυσικά το τι συστήματα θα είναι αυτά.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία μπορεί να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους ακόμα και μέσα στη Ρωσία.

ΝΑΤΟ: Δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Γραμματέας!

«Πρέπει να θυμόμαστε περί τίνος πρόκειται, αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος όπου η Ρωσία επιτίθεται σε έναν γείτονα, επιτίθεται στην Ουκρανία. Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και αυτό περιλαμβάνει επίσης, πλήγμα νόμιμων στρατιωτικών στόχων εκτός Ουκρανίας», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.