Φρεγάτες: Στη Γαλλία μέλη του πληρώματος της Κίμων για να εκπαιδευτούν στους πυραύλους που τρέμει η ΤουρκίαΦρεγάτες: Στη Γαλλία μέλη του πληρώματος της Κίμων για να εκπαιδευτούν στους Aster 30, στις εγκαταστάσεις της MBDA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής και τον Σταύρο Ιωαννίδη, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση τους στα οπλικά συστήματα των FDI, στις εγκαταστάσεις της MBDA στη Γαλλία.

Η εκπαίδευση αφορά στην πιστοποίηση του πληρώματος της φρεγάτας «Κίμων» στις διαδικασίες χρήσης των αντιαεροπορικών πυραύλων Aster-30 και του συστήματος διαχείρισης μάχης SETIS αναφέρεται.

«Τα εκπαιδευτικά σχολεία θα παρακολουθήσουν το πλήρωμα της 1ης φρεγάτας και οι βασικοί πυρήνες του πληρώματος της 2ης, ενώ, ο προγραμματισμός του ΓΕΝ προβλέπει ότι το πλήρωμα της 3ης FDI θα εκπαιδευτεί στη Σαλαμίνα», σημειώνει το kathimerini.gr.

Nα σημειωθεί πως με… ανοιχτό το στόμα είδαν οι αρμόδιοι στην άσκηση Formidable Shield του ΝΑΤΟ τους Aster 30 να πετυχαίνουν με ευκολία τους στόχους τους, την ώρα που ο ανταγωνισμός θα χρειαζόταν δύο πυραύλους για κάθε στόχο.

Οι Γάλλοι το είχαν δηλώσει πως χρειάζεται ένας Aster 30 για να καταστρέψει τον στόχο του, την ώρα που χρειάζονται δύο SM-2.

Όπως το είχαν… πει οι Γάλλοι εκτοξεύτηκαν τέσσερις Aster 15 και Aster 30 κατά των τεσσάρων εναέριων στόχων που αναπαρήγαγαν τη συμπεριφορά ενός πολεμικού αεροσκάφους/υπερηχητικού πυραύλου και πέτυχαν σε όλες τις περιπτώσεις τους στόχους τους με τη… μία.

Σημαντική εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγο τους Aster 30 θα διαθέτει και η Ελλάδα στις ελληνικές φρεγάτες.