Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσειςΛάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Το να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο είναι θέμα καλής κρίσης και να μην εμπιστεύεστε τόσο γρήγορα όλα όσα βλέπετε.

Ο Ben Van Pelt, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VPN TorGuard, εντόπισε ορισμένες φράσεις που μπορούν πραγματικά να θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνοασφάλειά σας.

Ακολουθούν έξι φράσεις Google με τις οποίες ο Van Pelt προτρέπει τους ανθρώπους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο:

Αριθμοί εξυπηρέτησης πελατών
Οι απατεώνες μπορούν να υποδυθούν νόμιμες εταιρείες. Αγοράζουν διαφημίσεις για να εμφανίζονται πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης Google, παρέχοντας παραπλανητικούς συνδέσμους και αριθμούς τηλεφώνου που συνδέονται με την ψεύτικη εταιρεία τους.

«Δέχονται αυτές τις κλήσεις, μερικές φορές εκατοντάδες καθημερινά, και μιμούνται πειστικά έναν τεχνικό», εξήγησε ο Van Pelt.

Ο ειδικός στην τεχνολογία συμβουλεύει να παραλείψετε τις διαφημίσεις και να μεταβείτε απευθείας στους επίσημους ιστότοπους της εταιρείας για τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Εύκολα δάνεια
Οι απατεώνες στοχεύουν άτομα που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία με την υπόσχεση άμεσων και εύκολων δανείων.

Συνήθως ζητούν προκαταβολές και προσωπικές πληροφορίες σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο που δεν φτάνει ποτέ.

«Αντί να στραφείτε στην Google για οικονομική βοήθεια, αναζητήστε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από αναγνωρισμένες τράπεζες και δανειστές», συμβουλεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Πλουτίστε γρήγορα προγράμματα
Αυτές συχνά περιλαμβάνουν «επενδυτικές ευκαιρίες» με υψηλές αποδόσεις και μικρό κίνδυνο. Αλλά, συνήθως υπάρχουν συγκεκαλυμμένα συστήματα πυραμίδας.

Ο ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ενθαρρύνει τους ανθρώπους να «συμβουλεύονται πάντα έναν αξιόπιστο χρηματιστή ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο», για να αποφύγουν να πέσουν θύματα αυτών των προγραμμάτων.

Υψηλά αμειβόμενες εξ αποστάσεως εργασίες
Εάν μια απομακρυσμένη εργασία προσφέρει ασυνήθιστα υψηλό μισθό, να είστε προσεκτικοί.

Τέτοιες καταχωρίσεις μπορεί να αποτελούν καλύψεις για παράνομες δραστηριότητες όπως ξέπλυμα χρήματος ή απλώς απόπειρες κλοπής προσωπικών ή οικονομικών πληροφοριών σας.

«Όταν αναζητάτε εργασία, προσκολλήστε σε γνωστούς ιστότοπους εργασίας και στις επίσημες σελίδες καριέρας αξιόπιστων εταιρειών για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να συναντήσετε απατεώνες», δήλωσε ο Van Pelt.

Δωρεάν πιστωτικός έλεγχος
Ενώ ένας δωρεάν πιστωτικός έλεγχος ακούγεται αρκετά αθώος, περιλαμβάνει πολλά προσωπικά δεδομένα.

Οι απατεώνες θα ρωτήσουν τα πάντα, από την ημερομηνία γέννησής σας μέχρι τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης σας, γεγονός που σας αφήνει σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.

Ο Van Pelt εξηγεί ότι θα πρέπει να αποφύγετε την αναζήτηση μιας "δωρεάν αναφοράς πίστωσης" στο διαδίκτυο για να αποφύγετε πιθανές απάτες και να κάνετε την έρευνά σας πριν δεσμευτείτε σε μια εταιρεία.

Τεχνική βοήθεια
Όταν οι καταναλωτές αναζητούν τεχνική υποστήριξη, οι απατεώνες μπορεί να τους εξαπατήσουν και να τους επιτρέψουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Εδώ, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, από την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες έως την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και ακόμη και τη χρήση των οικονομικών σας στοιχείων για ψεύτικες υπηρεσίες.

Ο ειδικός λέει να χρησιμοποιείτε πάντα την επίσημη τεχνική υποστήριξη που παρέχεται από τον κατασκευαστή ή τον πάροχο λογισμικού της συσκευής σας.

Θυμηθείτε, εάν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι.

newsbomb.gr