Τρα γικό δυ στύχημα στον αέρα: Πώς εκτινάχθηκε το πίσω κάθισμα ενός Τ-6Πώς συνέβη τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην στρατιωτική αεροπορική βάση του Τέξας και πώς και γιατί αυτό προβληματίζει την ελληνική πολεμική αεροπορία

Ήταν τραγικό το ατύχημα που συνέβη σε ένα αμερικανικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6 σε αεροπορική βάση κοντά στο Τέξας.  Την ώρα που το ελικοφόρο αεροσκάφος τροχοδρομούσε εκτινάχθηκε το πίσω κάθισμα με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο πιλότους να σκοτωθεί, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Σημειώνει δε  ότι τέτοια εκπαιδευτικά αεροσκάφη υπάρχουν και στην Καλαμάτα και με αυτά εκπαιδεύονται οι ίκαροί μας. Επιπλέον σε αυτή τη βάση στέλνουμε κατά καιρούς Έλληνες εκπαιδευτές για να εκπαιδεύσουν πιλότους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ένας μάλιστα από τους εκπαιδευτές έγινε και αρχηγός ΓΕΑ.

Έτσι το ενδιαφέρον της Πολεμικής Αεροπορίας για το ατύχημα αυτό είναι μεγάλο, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης και περιμένει το πόρισμα με τα αίτια του δυστυχήματος. Ως μία πρώτη εκτίμηση είτε το κάθισμα ήταν ελαττωματικό είτε ο πιλότος κατά λάθος τράβηξε τον μοχλό εκτίναξης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

tovima.gr