Φρεγάτες: Οι νέες ελληνικές φρεγάτες με τους Aster 30 κάνουν πλέον αποδεδειγμένα ελληνική λίμνη το ΑιγαίοΟι Aster 30 της γαλλικής MBDA δέχτηκαν μία σειρά από διθυραμβικά σχόλια μετά τις επιτυχίες τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

θυμίζεται πως η γαλλική φρεγάτα Alsace, στην πραγματικότητα, κατάφερε να αναχαιτίσει, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, «τρεις αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι που εκτοξεύτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα εναντίον της και των πολιτικών πλοίων που συνόδευε», σημειώνει το meta-defense.fr.

Η φρεγάτα Alsace κατάφερε να αναχαιτίσει τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων των Χούθι, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις πυραύλους Aster 30, αποδεικνύοντας την εξαιρετική απόδοση αυτού του πυραύλου.

Να σημειωθεί πως τους Aster 30 θα διαθέτουν και οι 3+1 ελληνικές FDI.

H αποτελεσματικότητα των Aster 30 στο πεδίο της μάχης «προκάλεσε σάλο, ιδιαίτερα στη Δύση».

«Για πολύ καιρό μάλιστα, τα γενικά επιτελεία και τα ναυαρχεία αμφέβαλλαν για τις επιδόσεις που ανακοίνωσε η MBDA, σχετικά με τον πύραυλο Aster 15/30, ιδίως στον αντιβαλλιστικό τομέα, προτιμώντας αμερικανικές λύσεις όπως οι Patriot PAC-3 ή οι SM-6, παρά την αποδεδειγμένη απόδοση του πυραύλου, κατά τη διάρκεια δοκιμών και εκπαίδευσης», τονίζεται στο δημοσίευμα.