Η Γαλλία έχει βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία και υπάρχει λόγος γι αυτόΗ Γαλλία έχει βάλει στο… στόχαστρο την Τουρκία και υπάρχει λόγος γι αυτό την ώρα που θάβει την ψεύτικη Γαλάζια Πατρίδα των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Γαλλία κατηγορεί την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από το κύμα εξεγέρσεων που ξέσπασε στη Νέα Καληδονία, ανατολικά της Αυστραλίας.

Το Παρίσι υποστηρίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, σε συνεργασία με το Πεκίνο και τη Μόσχα, οργάνωσαν την εξέγερση.

Θυμίζεται ότι η Νέα Καληδονία (γαλλικά: Nouvelle-Calédonie‎‎) είναι μια συλλογικότητα (sui generis collectivity) και υπερπόντια κτήση της Γαλλίας στον Ειρηνικό ωκεανό.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία απειλεί με «πολύ σοβαρές κυρώσεις και ενέργειες» εάν τελικά υλοποιηθεί το ελληνο-γαλλικό σχέδιο για την εγκατάσταση πλωτών ραντάρ AESA, εμβέλειας 40 χλμ. στο Αιγαίο.

Τα ραντάρ αναμένεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, να εγκατασταθούν σε πλωτές πλατφόρμες, όπως οι πλατφόρμες πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό, όμως μικρότερου μεγέθους.

Το κόστος μάλιστα θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Χάρη σε αυτά τα ραντάρ, τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, θα μπορούν να παρακολουθούνται συνεχώς.