Οι Έλληνες πιλότοι διδάσκουν τα μυστικά της αναχαίτισης στους ΓάλλουςΞαναμπαίνει σε λειτουργία το «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία» με τους Ελληνες πιλότους να συνεκπαιδεύονται με τους Γάλλους. Απαιτητικές αλλά και εντυπωσιακές αερομαχίες

Δειλά- δειλά, αρχίζει να ξαναζεσταίνεται το «Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία», μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης, τουλάχιστον στον στρατιωτικό τομέα. Έτσι λοιπόν το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» εξακολουθεί να είναι στο Ιόνιο Πέλαγος, και μάλιστα στη διάρκεια της εθνικής εορτής των Γάλλων, με συνοδεία της ελληνικής φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ». Οι συνεκπαιδεύσεις είναι συνεχείς τόσο με τους πιλότους μας, όσο και με το Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως λένε στον ΒΗΜΑτοδότη φίλοι του από τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα, οι κινητήρες των αεροσκαφών RAFALE, F-16, MIRAGE 2000 αλλά και των θρυλικών PHANTOM «βρυχώνται». Οι αερομαχίες είναι εντυπωσιακές, αλλά και απαιτητικές. 

Οι Έλληνες πιλότοι μαθαίνουν τα μυστικά της αναχαίτισης στους Γάλλους ομόλογούς τους. Εκπαιδεύονται ταυτόχρονα όμως και οι δικοί μας από τους Γάλλους στην εξουδετέρωση ενός μεγάλου στόχου, όπως είναι το αεροπλανοφόρο. Διότι είπαμε: «…μεγάλο καράβι, μεγάλος στόχος..»

Πηγή: Το Βήμα