Εμπαίζουν τους ΕΠ.ΟΠ και αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια



«Είμαι επαγγελματίας οπλίτης του στρατού ξηράς και θα ήθελα να αναδείξω ένα σοβαρό θέμα του στρατού, όπου η κυβέρνηση, πρώτα ο κ. Παναγιωτόπουλος και ειδικά σήμερα ο κ. Δένδιας, αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια.

Είμαστε πάνω από 20.000 οι ΕΠ.ΟΠ που μπήκαμε στο στρατό με προκήρυξη και στα 7 χρονιά μονιμοποιηθήκαμε. Ο πιο παλιός ΕΠ.ΟΠ έχει αυτή τη στιγμή 22 χρόνια και κάτι, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να είναι από 43 έως και 49 ετών. Στην προκήρυξη έγραφε για 35ετη πραγματική υπηρεσία, με το νόμο του 2001 για τους ΕΠ.ΟΠ και ξαφνικά εδώ και 4 με 5 χρόνια η κυβέρνηση ξέθαψε από το πουθενά ένα νόμο του 1974 για τους μόνιμους οπλίτες, όπου δεν υπήρχε σε καμία προκήρυξη. και αναγράφει πως με ηλικιακό όριο στα 50 υπάρχει αυτεπάγγελτη αποστρατεία, και μάλλον λόγω νέου ασφαλιστικού, χωρίς άμεση σύνταξη, έως και το 60ο έτος της ηλικίας μας, κάτι το οποίο έχει πει και το υπουργείο εργασίας σε απάντηση βουλευτού.

Το θέμα έχει γίνει γνωστό εδώ και χρόνια από τις ενώσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ οι οποίες εγγράφως πιέζουν τούς υπουργούς χωρίς να υπάρχει καμία λύση λέγοντας συνέχεια πως το θέμα μας θα υπάρξει στο επόμενο, και κάθε επόμενο νομοσχέδιο, όπου μέχρι στιγμής λαμβάνουμε μόνο τον εμπαιγμό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης 1 Απριλίου δεσμεύτηκε πως θα δοθεί λύση στο προσεχές νομοσχέδιο όπου το θέμα μας θα βρισκόταν μέσα, το νομοσχέδιο πέρασε μέσα στη μεγάλη εβδομάδα, νύχτα πέρασε, και δεν ήμασταν πουθενά μέσα.

Στις 17/5, 9 το πρωί στη βουλή όπου παρευρίσκοντο 5 άτομα της ΠΟΜΕΝΣ και ενώ περιμέναμε επιτέλους την απάντηση του κ. Δένδια, η απάντηση του ήταν εντάξει πως κάνετε έτσι, 2 ΕΠ ΟΠ. είναι να φύγουν φέτος, έχουμε χρόνο, οι πολλοί είναι το 2025 , αδιαφορώντας στην ουσία γι' αυτά τα 2 άτομα για το τι θα κάνουν, και στην ουσία χωρίς να υπάρχει χρόνος όπως είπε γιατί αρχίζουν άμεσα οι αποστρατείες το 2024.

Η πλειοψηφία των ΕΠ.ΟΠ. έχοντας σίγουρο πλέον πως οι αποστρατείες είναι πολύ κοντά δεν ξέρουν τι να κάνουν αυτοί και οικογένειες τους όπου ξαφνικά 50 ετών θα βρεθούν χωρίς εισόδημα. Ήδη στο Π.Ν υπάρχει σωρεία παραιτήσεων, αλλά ειδικά το 2023 το νούμερο έχει ξεφύγει με 180 παραιτήσεις, και το πρώτο τετράμηνο του 2024 με 73 παραιτήσεις και έπεται συνέχεια».

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]