Η Ρωσία μετέφερε στο μέτωπο ένα όπλο ικανό να εκτοξεύει πυρηνικά όπλα



Στη ζώνη πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας έκανε την εμφάνισή του το νεότερο ρωσικό συγκρότημα πυροβολικού 2S43 «Malva» [2С43 «Мальва»], δημοσιεύει η Strana.ua.

Το δημοσίευμα, το οποίο μεταδίδεται και από τα ρωσικά media,  αναφέρει ότι το ρωσικό σύστημα πυροβολικού φωτογραφήθηκε από αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Όπως τονίζεται  πρόκειται για ανάλογο του γαλλικού συστήματος του Καίσαρα και του ουκρανικού συστήματος Bogdana. Το σύστημα πυροβολικού Malva είναι αυτοματοποιημένο, μπορεί να πυροβολεί σε λειτουργία επιδρομής και είναι ικανό να εκτοξεύει τακτικά πυρηνικά βλήματα.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή όπου διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται νέα πυροβόλα πυροβόλα “Malva” και “Phlox” με διαμέτρημα 152 και 120 mm.

Ανοιχτές πηγές αναφέρουν ότι οι δοκιμές Malva ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους και ήδη τον Οκτώβριο του 2023 άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα δείγματα παραγωγής στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Moskovskiy komsomolets»